Ολοταχώς για την ολοκλήρωση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ένα ακόμα έργο υψηλής προτεραιότητας και αξίας για τη δημόσια υγεία στη Δυτική Ελλάδα, ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προωθείται τάχιστα προς υλοποίηση μετά από αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, (υπογείου και ισογείου της νέας πτέρυγας του διωρόφου κτιρίου), που προσφέρει στο Νοσοκομείο τη δυνατότητα πλήρους λειτουργίας ως δευτεροβάθμια νοσηλευτική μονάδα και θα συμβάλει καθοριστικά στην ετοιμότητα και προετοιμασία χώρων εντός της υφιστάμενης νοσοκομειακής μονάδας για να ανταποκριθεί σε έκτακτες καταστάσεις λόγω του κινδύνου περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, προστίθεται δυναμικό στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας σε μία χρονική περίοδο που το Σύστημα δοκιμάζεται και καλείται να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Ήδη, σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, προχώρησαν σε συνεννόηση με την 6η ΥΠΕ, της οποίας ο Διοικητής, Γιάννης Καρβέλης, υπέγραψε την απόφαση σκοπιμότητας του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Η/Μ Εξοπλισμού Γ.Ν. Ηλείας – Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Αμαλιάδας», με προϋπολογισμό 233.925 ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ήλιδας και θα έρθει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Κλείνουμε μία ακόμα εκκρεμότητα του χθες και με μεγάλη ταχύτητα σπεύδουμε να ενισχύσουμε τις μονάδες του δημοσίου συστήματος υγείας του τόπου μας. Στην προκειμένη περίπτωση, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, του οποίου η κομβική σημασία αποδείχτηκε και στην περίπτωση του κορωνοϊού, όπως έχει φανεί σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν αλλά θα φανεί και στο μέλλον. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά τη δύναμη και την αξία της Αυτοδιοίκησης, να στέκει στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Παράλληλα όμως, τουλάχιστον για μένα και τους συνεργάτες μου, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον δικό μας άνθρωπο που χάθηκε στην πανδημία, τον περιφερειακό σύμβουλο και φίλο, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, του οποίου το ενδιαφέρον και οι αγώνες για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ήσαν πολλοί και πολύχρονοι».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, σημείωσε: «Οι πολίτες του Δήμου μας, όπως και όλοι οι Ηλείοι, μπορούν να είναι βέβαιοι πια για το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, για τη στήριξη και την ολόψυχη συνδρομή τους, γνωρίζοντας τα πολλά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν. Συνεργαστήκαμε όλοι μαζί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα μας κάνει όλους περήφανους».

Σημειώνεται ότι το έργο προβλέπει την προμήθεια, εγκατάσταση και σύνδεση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών δικτύων και εξοπλισμών που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία της πτέρυγας, όπως νέο πεδίο μέσης τάσης, κεντρικό σύστημα αδιάλειπτης λειτουργίας, ηλεκτρικό πίνακα λεβητοστασίου, αυτόνομα κλιματιστικά σώματα, δίκτυο πλήρωσης οξυγόνου, συστήματα κλήσης και μεγαφωνικά συστήματα, κεντρική πυρανύχνευση και μέσα πυροπροστασίας, κ.ά.  



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...