Ολ. Ρεν: Πρόωρη η συζήτηση για επιμήκυνση

Ολ. Ρεν: Πρόωρη η συζήτηση για επιμήκυνση
Αποστάσεις από το αίτημα περί επιμήκυνσης του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος τήρησε ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν.
Μία μέρα πριν τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, χαρακτήρισε πρόωρη κάθε συζήτηση για επιμήκυνση.  

«Είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την επίτευξη της οικονομικής προσαρμογής», είπε χαρακτηριστικά ο Φινλανδός επίτροπος.

Σημείωσε, επίσης ότι, η βασική στρατηγική του μνημονίου πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη, υπενθυμίζοντας πως η τρόικα διενεργεί από τον Ιούλιο του 2012 στην  Αθήνα, η οποία  θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, στόχοι της αποστολής είναι η επανεξέταση της δράσης των ελληνικών αρχών για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής μετά τις καθυστερήσεις, που παρατηρήθηκαν λόγω των δύο
εκλογικών αναμετρήσεων και της βαθιάς ύφεσης.

Ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

ΕΥΡΩΠΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...