Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων ''Ritterhellas – Έλληνες Ιππότες''

Καλησπέρα σας. Ένα μεγάλο μπράβο για την όμορφη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. Θέλω να σας παρουσιάσω την Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων Ritterhellas – Έλληνες Ιππότες. ( www.ritter.gr )

Η Ομάδα Ιστορικών Αναβιώσεων: ”Ritterhellas”, δημιουργήθηκε το 2007 και έχει ως σκοπό να φέρει στο φως τις σπουδαιότερες στιγμές της Μεσαιωνικής Ιστορίας της Ελλάδος, τόσο για την επιμόρφωση, όσο και για την ψυχαγωγία του Ελληνικού (και όχι μόνο) κοινού. Μέσα από μία σειρά ιστορικών δρώμενων και αναπαραστάσεων, η ομάδα μας στοχεύει στο να παρουσιάσει στο κοινό τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και τα Ιπποτικά ιδεώδη των ανθρώπων που έζησαν και πολέμησαν στα Κάστρα της πατρίδος μας, κατά την παραπάνω ιστορική περίοδο. Αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ιστορική αξία, όχι μόνο των ερειπίων και των κτισμάτων μιας τοποθεσίας, αλλά και της ποιότητας των ανθρώπων που έζησαν ή φιλοξενήθηκαν σε αυτά και προσέφεραν με τους αγώνες και τους μόχθους τους, ο καθείς, από ένα λιθαράκι στην ιστορία των οχυρώσεων του Ελλαδικού χώρου. Υπενθυμίζοντας στον επισκέπτη ότι δεν είναι απλά και μόνο θεατής ενός νεκρού μνημείου αλλά ένας ζωντανός παράγοντας, όπου με τη συμμετοχή του μπορεί να δώσει πνοή στη ζωή ενός τόπου.

Όπως γνωρίζετε οι ομάδες ιστορικών αναπαραστάσεων (reenactment groups) είναι ένας θεσμός που αναπτύσσεται, επιχορηγείται και προωθείται ραγδαία τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική αποτελώντας ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο ο σύγχρονος άνθρωπος, καλύτερα από ότι θα διάβαζε σ’ ένα βιβλίο, έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά ιστορικές στιγμές, απλά, παρατηρώντας τις ομάδες ιστορικών αναπαραστάσεων που χρησιμοποιούν πιστά ιστορικά αντίγραφα οπλισμού, ρουχισμού και τρόπου συμπεριφοράς γενικότερα της αντίστοιχης ιστορικής στιγμής του παρελθόντος, προσφέροντας έτσι αληθοφάνεια, επιμόρφωση και διασκέδαση.

Ελπίζω, του χρόνου να μπορέσουμε να συμμετέχουμε στην αναβίωση της Ναυμαχίας.

Μετά τιμής
Πεταλάς Βασίλειος
Ritterhellas



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...