Προθεσμία έως τις 16 Ιανουαρίου για τους άνω των 60 ετών για να κλείσουν το ραντεβού πρώτης δόσης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:30 στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, και θα αναφερθεί στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. 

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε:

Υποχρέωση εμβολιασμού: Στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου  θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την στήριξη της υγείας. «Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Και μετά τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς έρχεται τώρα να συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθούμε επί μήνες», είπε ο πρωθυπουργός.

Self test: Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού ενόψει των εορτών. «Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών», είπε ο πρωθυπουργός.

Τετραπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό

Την ίδια ώρα θετική φαίνεται να είναι η ανταπόκριση των πολιτών άνω των 60 ετών μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και των πρόστιμο των 100 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, τα ραντεβού πρώτης δόσης μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, από τις ανακοινώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο έχουν τετραπλασιαστεί.

Συγκεκριμένα, από το σημείο όπου καθημερινά τα ραντεβού πρώτης δόσης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δεν ξεπερνούσαν τα 2.600 ημερησίως, από χθες το μεσημέρι έχουν κλειστεί περισσότερα από 10.000 ραντεβού τετραπλασιάζοντας δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες τον εν λόγω αριθμό. Ο κ. Κοντογεώργης διευκρίνισε ότι θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον η πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου για να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως εντός της ημέρας αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Πηγή protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...