Ομολογία – σοκ από τον αδερφό του μακελάρη: Είμαστε μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Γνώριζε από πριν για το «χτύπημα» στο Μάντσεστερ

Μετά τον 23χρονο αδερφό του μακελάρη του Μάντσεστερ με χειροπέδες κατέληξαν ο πατέρας και ο μικρότερος αδελφός του, 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τρίπολη της Λιβύης, ως ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στο Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

Μάλιστα, η αστυνομία της κυβέρνησης που συνέλαβε τον 20χρονο έβγαλε στο φως της δημοσιότητας και φωτογραφία του νεαρού που κρατείται, υποστηρίζοντας ότι ετοίμαζε νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας μονάδας των λιβυκών υπηρεσιών ασφαλείας, ο αδελφός του βομβιστή αυτοκτονίας ομολόγησε μετά τη σύλληψή του ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο Χασέμ Αμπέντι, που συνελήφθη την Τρίτη, «είπε ότι ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον αδελφό του Σαλμάν Αμπέντι (…) και ομολόγησε ότι ήταν παρών στη Βρετανία το διάστημα της προετοιμασίας της επίθεσης» επισημαίνει σε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Facebook η Δύναμη Αποτροπής, μια μονάδα της αστυνομίας που δηλώνει πίστη στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι συνελήφθη επίσης» μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Χασέμ, δήλωσε αργότερα η ίδια πηγή.

Νωρίτερα ο Ραμαντάν υπερασπιζόταν την αθωότητα του γιου του. «Δεν πιστεύουμε στις δολοφονίες αθώων. Δεν είμαστε τέτοιου είδους άνθρωποι» είχε πει.

Παράλληλα, ένας νέος ύποπτος, ο πέμπτος κατά σειρά, συνελήφθη στο Μάντσεστερ σε σχέση με το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο άνδρας, που μετέφερε ένα δέμα, συνελήφθη στην πόλη Γουίγκαν, σε απόσταση 27 χιλιομέτρων δυτικά του κέντρου του Μάντσεστερ.

«Προχωρήσαμε σε μια σύλληψη στο Γουίγκαν σήμερα το απόγευμα σε σχέση με τις έρευνες για το φρικιαστικό περιστατικό στο Μάντσεστερ Αρένα» δήλωσε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

«Όταν συνελήφθη, ο άνδρας είχε μαζί του ένα δέμα το οποίο εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/285428-Ragdaies-exelixeis-Omologese-o-adelphos-toy-makelare-Melos-tes-Al-Kainta-o-pateras-toy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...