Ορέστεια: H τραυματισμένη σκυλίτσα που ξεγέλασε τον θάνατο ψάχνει σπίτι

Ορέστεια: H τραυματισμένη σκυλίτσα που ξεγέλασε τον θάνατο ψάχνει σπίτι
Ορέστεια: H τραυματισμένη σκυλίτσα που ξεγέλασε τον θάνατο ψάχνει σπίτι

Η ηλικιωμένη Ορέστεια έβαλε τρικλοποδιά στον θάνατο και αναζητά τον άνθρωπό της. Με τη βοήθεια εθελοντών έχει ορθοποδήσει και ξεπεράσει τον τραυματισμό της. Είναι 10-12 ετών και το μόνο που ζητά είναι ένα φιλόξενο σπίτι για να ζήσει με αξιοπρέπεια το υπόλοιπο της ζωής της

Μόνον εκείνη ξέρει πόσες ώρες ή ημέρες προχωρούσε με την πληγή ανοιχτή στην κοιλιά της.

Για να απομακρυνθεί από την περιοχή όπου κάποιος ή κάτι της προξένησε το κακό.

Ώσπου κατέρρευσε στην άκρη του δρόμου, παραδομένη στην εξάντληση και τον πόνο, σε απόμερη περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής.

Μόνον εκείνη ξέρει πόσες ώρες παρέμεινε στην άκρη του δρόμου, ανήμπορη να περπατήσει, να αναζητήσει τροφή και νερό.

Η τύχη, όμως, δεν της γύρισε την πλάτη. Εθελοντές του μη κερδοσκοπικού οργανισμού AnimAid Animal Rescue την εντοπίζουν στην άκρη του δρόμου. Ξαπλωμένη. Κατά μήκος της κοιλιάς της υπάρχει μία πληγή σαν κόψιμο. Το τρίχωμά της έχει γίνει τζίβα από τα αίματα, και είναι γεμάτο τσιμπούρια.

Αμέσως, οι εθελοντές την παίρνουν και σπεύδουν στον κτηνίατρο.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2020.

Η Ορέστεια

«Είχε έντονη μυρωδιά από το πύον, το τρίχωμά της ήταν τζίβα και είχε τσιμπούρια. Τη μεταφέραμε στο κτηνιατρείο και οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ερλίχια και λεϊσμάνια. Ο αιματοκρίτης της ήταν χαμηλός – 22. Δύο μέρες μετά, η Ορέστεια αρνείται το φαγητό.

Υποβάλλεται ξανά σε εξετάσεις και ο αιματοκρίτης της έχει πέσει στο 10. Γίνεται μετάγγιση αίματοςΗ Ορέστεια ανακάμπτει: ο αιματοκρίτης της ανεβαίνει στο 24, ο υπέρηχος είναι καθαρός και αρχίζει να τρώει», αφηγείται η εθελόντρια, Ακριβή Τσούτσου.

Η Ορέστεια, -έτσι την ονόμασαν- είναι μια σκυλίτσα, περίπου 1012 ετών, και σήμερα φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας. Έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία της για ερλίχια και λεϊσμάνια, και έχει έρθει η στιγμή που μπορεί να υιοθετηθεί.

«Είναι μια γιαγιούλα χαδιάρα και τρυφερή. Τα πηγαίνει πολύ καλά με τα άλλα σκυλιά, αλλά και με τα παιδιά. Δεν έχει ανάγκη από μεγάλες βόλτες», λέει η κυρία Τσούτσου.

Η Ορέστεια έχει ανάγκη από ένα ζεστό σπίτι που θα της χαρίσει απλόχερα αγάπη, φροντίδα, τρυφερότητα και σεβασμό.

Από ανθρώπους που αγαπούν τη θαλπωρή του σπιτιού, που τόσο έχει ανάγκη η Ορέστεια, καθώς έχει περάσει μεγάλες δοκιμασίες και έχει υποφέρει τόσο.

Στα μετρημένα χρόνια ζωής που της απομένουν, θα ήταν δώρο για εκείνην ένας άνθρωπος. Που θα δείξει κατανόηση και σεβασμό στην προχωρημένη ηλικία της και θα της δώσει αγάπη, που τόσο της έχει λείψει.

Για να έχει, όπως εύχεται η κυρία Τσούτσου, μία αξιοπρεπή ζωή στα λίγα χρόνια που της υπολείπονται.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για την Ορέστεια: 693.2578.700

Πηγή: ygeiamou.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...