Οργή από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας για το “κατέβασμα” των site με τις ταινίες και τις σειρές

Οργή από το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας για το “κατέβασμα” των site με τις ταινίες και τις σειρές

Η απόφαση της Επιτροπής για τα πνευματικά δικαιώματα να «κατεβάσει» 38 σάιτ με ταινίες και σειρές προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Μάλιστα έβγαλαν και ανακοίνωση:
 
«Στην Ελλάδα της ‘πρώτης φοράς αριστεράς’, συνεχίζεται η επίθεση με λογοκρισία στο διαδίκτυο από ‘επιτροπές’. Η Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΕΔΠΠΙ) έβγαλε απόφαση που επιβάλλει με ποινή προστίμου στις εταιρίες παροχής Ίντερνετ να τερματίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που τους ανέφερε η Εταιρία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταγγέλλει την κίνηση αυτή ως «αντιδημοκρατική» και τονίζει: «Είναι η ΕΔΠΠΙ δικαστήριο; Όχι. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν επιβάλλει λογοκρισία και ποινές;». Επιπλέον ζητά την άμεση κατάργηση της επιτροπής αυτής ή τον περιορισμό της σε συμβουλευτικό ρόλο για τον μόνο αρμόδιο που πρέπει να είναι τα Ελληνικά Δικαστήρια.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346618-Orge-apo-to-Komma-Peiraton-Elladas-gia-to-katebasma-ton-site-me-tis-tainies-kai-tis-seires ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...