Οργανωμένο στη λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμη και την πιο ασήμαντη καθώς και βίντεο συγκεντρώνουν οι αστυνομικοί της ασφάλειας σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών και το δρομολόγιο της διαφυγής τους, ώστε να φτιάξουν έναν πρώτο καμβά και να προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε περίπου στις 2.15′ σήμερα το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του στην οδό Άνιννου, στον Άλιμο. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών, ήταν δύο και κινήθηκαν με ένα σκούτερ. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε τον δημοσιογράφο με εννιάρι πιστόλι, που πιθανότατα έφερε και σιγαστήρα, μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, για να κατέβει και να πάει στο σπίτι του, όπου τον περίμεναν η γυναίκα του και το παιδί τους. Οι δολοφόνοι, πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές, αφού τόσοι είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. Τουλάχιστον έξι σφαίρες βρήκαν σε διάφορα σημεία του σώματός του τον Γιώργο Καραϊβάζ, που βρέθηκε νεκρός, πεσμένος μπρούμυτα, δίπλα στο αυτοκίνητο.

Νωρίτερα, το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για να ερευνηθεί, ενώ σφαίρες έχουν χτυπήσει και το όχημα.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, πράγμα που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες. Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, παρά μόνο στην περίπτωση που οι δράστες ήθελαν να «υπογράψουν» την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν μαρτυρίες και περιγραφές από αυτόπτες μάρτυρες: Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι είπαν ότι οι δύο δολοφόνοι φορούσαν σκούρα ρούχα, αλλά δεν είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους, πράγμα που δείχνει βεβαιότητα από την πλευρά τους ότι δεν μπορούν να αναγνωρισθούν. Κινήθηκαν με ένα απλό σκούτερ, όχημα που επίσης προκαλεί λιγότερες υποψίες: Είναι άγνωστο αν διέφυγαν με αυτό ή αν είχαν κι άλλο όχημα διαφυγής σε άλλο σημείο ή αν συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους και οι δύο μαζί ή χωρίστηκαν.

Οργανωμένο στη λεπτομέρεια το σχέδιο δολοφονίας

Το σχέδιο δολοφονίας φαίνεται ότι είχε οργανωθεί από μέρες, καθώς οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις και την καθημερινότητα του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος δεν είχε ποτέ αιτηθεί αστυνομικής προστασίας, αφού δεν είχε αισθανθεί απειλούμενος.

Το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από την οδό Άννινου στις 14.28. Κινητη ιατρική μονάδα ήταν στο σημείο επτά λεπτά αργότερα, στις 14.35. Ο χώρος είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και επιτράπηκε η είσοδος στον γιατρό του ΕΚΑΒ, ο οποίος και διαπίστωσε τον θάνατο του δημοσιογράφου.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...