Οργισμένη αντίδραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις τουρκικές προκλήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

–          Οργισμένη αντίδραση του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τις τουρκικές προκλήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

–          Κατακεραύνωσε τον Τούρκο πρέσβη για τις ψευδείς αναφορές  για τους S-300 και για τις δήθεν παραβιάσεις της τουρκικής εθνικής κυριαρχίας.

–          Ρώτησε ευθέως αν η Τουρκία με τις ακραίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου  ετοιμάζει σκηνικό πολέμου σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου που είναι πλήρη μέλη της ΕΕ.

Κατακεραύνωσε o Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης τον Τούρκο πρέσβη για τις ψευδείς και προκλητικές αναφορές του σε βάρος της Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας ο Έλληνας ευρωβουλευτής στιγμάτισε την αναφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» με σαφή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Και παραλλήλισε την πολιτική Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με την πολιτική Πούτιν σε βάρος της Γεωργία, την κατάληψη της Κριμαίας και στην απρόκλητη επίθεση σε βάρος της Ουκρανία.

Επισήμανε και στιγμάτισε επίσης τις ψευδείς και προκλητικές αναφορές ότι δήθεν το επίγειο σύστημα αεράμυνας S-300 είχε «λοκάρει» οκτώ τουρκικά F-16 και ότι δήθεν η χώρα μας πραγματοποιεί υπερπτήσεις παραβιάζοντας την τουρκική κυριαρχία.

Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης ρώτησε με έμφαση τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αλλά και τον Τούρκο πρέσβη, αν η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν στήνουν σκηνικό πολέμου σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο !!!

Στην παρέμβαση του ρώτησε ευθέως :

«Πόσο πιθανή θεωρείται ότι είναι μία κρίση πολέμου, μία κρίση εισβολής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το προσεχή Νοέμβριο (περίοδο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ) και τους πρώτους έξι μήνες του 2023. Θέλω μία σαφή απάντηση και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και από τον Τούρκο πρέσβη»

Το βίντεο της παρέμβασης του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...