Οργισμένος Μεντβέντεφ για τη συμφωνία eυrogroup με Κύπρο: “Η κλοπή συνεχίζεται”

Οργισμένος Μεντβέντεφ για τη συμφωνία eυrogroup με Κύπρο:
Η Ρωσία αντέδρασε με θυμό στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου από την ΕΕ, το οποίο θα επιφέρει βαριές απώλειες στους ξένους καταθέτες των κυπριακών τραπεζών.

“Κατά την άποψή μου, η κλοπή αυτού που έχει ήδη κλαπεί συνεχίζεται”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι η Τρόικα, η οποία δεσμεύθηκε να βοηθήσει τη Λευκωσία με αντάλλαγμα την αναδιάρθρωση των τραπεζών της και την πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων, θα είναι σε στενή επαφή με τη Μόσχα, εταίρο και πιστωτή της Κύπρου.
“Φυσικά, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την έναρξη των οποίων σηματοδοτήσαμε, η Τρόικα θα είναι σε επαφή με τη Μόσχα, θα υπάρξουν πολλές επαφές”, δήλωσε ο υπουργός μερικές ώρες μετά την επεξεργασία στις Βρυξέλλες ενός σχεδίου διάσωσης για την Κύπρο.
Ο Σόιμπλε δήλωσε επίσης πως υπήρξε μεν φυγή κεφαλαίων από την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, όμως ήταν περιορισμένη χάρη στο κλείσιμο των τραπεζών.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να δώσει αριθμούς για τα χρήματα που βγήκαν από την Κύπρο τις τελευταίες ημέρες ή να πει πότε θα ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, λέγοντας πως αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την κεντρική τράπεζα της Κύπρου.
Εντολή Πούτιν για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ
Η Ρωσία έχει χορηγήσει πίστωση 2,5 δισεκ. ευρώ στην Κύπρο, η αποπληρωμή της οποίας θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε οδηγίες στην κυβέρνησή του να διαπραγματευθεί την αναδιάρθρωση ενός ρωσικού δανείου προς την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, ο Ντμίτρι Πέσκοφ.
Η Κύπρος έχει ζητήσει μια παράταση της αποπληρωμής του υφισταμένου ρωσικού δανείου των 2,5 δισεκ. ευρώ και μια μείωση του επιτοκίου του στο 2,5% από 4,5%. Σε συνομιλίες που είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί μια αναδιάρθρωση.
Ο Πούτιν “ανέθεσε στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών να επεξεργαστούν με τους εταίρους μας τους όρους μιας αναδιάρθρωσης της πίστωσης που έχει ήδη χορηγηθεί στην Κύπρο”, δήλωσε ο Πέσκοφ, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...