Περισσότεροι από 100 ορειβάτες και πεζοπόροι από 4 έως και 80 ετών και από πολλές περιοχές της χώρας,  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού Πόδος της ορεινής Ναυπακτίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ανάβαση στην κορυφή του όρους Τσακαλάκι που πλέον έχει γίνει θεσμός.

Την ομολογουμένως επιτυχημένη πεζοπορία, οργάνωσαν άρτια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόδου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ορειβατών Πατρών «ΩΛΕΝΟΣ», ενώ αρχηγός της ανάβασης ήταν ο Σπύρος Σούλης ( ορειβάτης – αρχηγός της ελληνικής αποστολής που κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ το 2004).

Κατά την διάρκεια της ανάβασης οι ορειβάτες ξεκινούσαν κατά διαστήματα σε μικρές ομάδες με αποστάσεις, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή του covid-19.

Ελπίζουμε ανάλογες επιτυχημένες πρωτοβουλίες να στηριχθούν οικονομικά και από το Δήμο στο μέλλον, μιας και απαιτούνται εργασία και υλικά για την σηματοδότηση των μονοπατιών, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για να έρθει ορειβατικός τουρισμός και στην περιοχή μας.    



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...