Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 11/7 η πεζοπορία στο Μακρύορο Ναυπακτίας . Η αφετηρία ήταν το χωριό Αγία Κυριακή (Λεπτοκαρυά) όπου πριν ξεκινήσουμε μοιράστηκαν φυλλάδια και έγινε μια μικρή ενημέρωση . Στην συνέχεια ανηφορίσαμε για το Μακρύορο μέσα από από το όμορφο ελατοδάσος μέχρι που φτάσαμε στην κορυφή.

Εκεί γίναμε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής που έχει ήδη υποστεί το βουνό ενώ παράλληλα είδαμε τα υπόλοιπα παρθένα βουνά ( Άγιος Κών/νος , Τσακαλάκι , Μαλαθούνα κ.α. ) τα οποία εάν δεν ενημερωθούμε και δεν δράσουμε θα έχουν την ίδια τύχη … Η επιστροφή έγινε από την βόρεια μεριά του βουνού από τον νέο δρόμο που ανοίχτηκε πρόσφατα μέσα από το πυκνό ελατοδάσος και αφού κάναμε στάση στη βρύση της Παπαδιάς , επιστρέψαμε στο χωριό.

Ευχαριστούμε θερμά όσους ήρθαν και ειδικά τα παιδιά απο το Αγρίνιο , τα παιδιά από την Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου καθώς και τον Σύνδεσμος Ελλήνων ορειβατών Πάτρας Ωλενος.

Υ.Γ.1 Συμμετέχουμε όλοι στην Δημόσια διαβούλευση που λήγει στης 27/7 για τον Άγιο Κωνσταντίνο , αναλυτικές πληροφορίες θα ανεβούν τις επόμενες μέρες .

Υ.Γ.2 Άξιο να αναφερθεί είναι η μηδενική παρουσία ανθρώπων του Δήμου και τοπικών πρόεδρων , ίσως ήταν απασχολημένοι με πιο σημαντικά πράγματα από την επικείμενη καταστροφή της Ορεινής Ναυπακτίας .



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...