Νεότερη ενημέρωση Η φωτιά στον Ασπρια της Ορεινής Ναυπακτίας έχει σβήσει ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιβλέπουν σπίτι με σπίτι για τυχόν κρυφές εστίες κυρίως στις στέγες λόγω των εύφλεκτων υλικών Ξυλεία-Ραμποτέ) όπως βλέπετε και στην αποκλειστική εικόνα του Νafpaktianews


Η πολύ γρήγορη επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων στο χωριό Ασπριάς της δ.ε.Αποδοτίας του δήμου Ναυπακτίας,ήταν το “κλειδί” για τον άμεσο έλεγχό της πριν αυτή επεκταθεί προς το δάσος της περιοχής αλλά και προς το κέντρο του χωριού.

Ο 84χρονος κάτοικος αποφάσισε να βάλει φωτιά σε σωρό από κλαδιά,αλλά η φωτιά του “ξέφυγε” με αποτέλεσμα αυτή στο πέρασμά της να κάψει 3 οικίες ακατοίκητες και δύο αποθήκες.Το σοβαρότερο ωστόσο θα ήταν η φωτιά να ξεφύγει προς το δάσος όπου θα έκαιγε ανεξέλγκτη,αλλά η έγκαιρη επέμβαση και ανάπτυξη των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχό της και στην κατάσβεσή της.

Για το σκοπό αυτό,στο χωριό βρέθηκαν 13 υδροφόρα οχήματα με 26 άνδρεςαπό τις υπηρεσίες της Ναυπάκτου,του Μεσολογγίου και του Αγρινίου,με επικεφαλής τον διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου κ. Αθαν.Χριστοβασίλη,ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμε από αέρος και ένα ελικόπτερο που έριχνε στοχευμένες ρίψεις νερού.

Να σημειωθεί,ότι για την εξέλιξη της πυρκαγιάς ήταν ενήμεροι τόσο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος,όσο και η αντιπεριφερειάρχης κ.,Μ Σαλμά,ενώ τις προσπάθειες των δυνάμεων επιτηρούσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας με τον αντιδήμαρχο της δ.ε.Αποδοτίας Γιάννη Παπαιωαννίδη που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο

Δείτε εικόνες από την περιοχή της τ.κ.Ασπριά

Ακούστε τις δηλώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας Β.Γκίζα

Δείτε φωτογραφίες



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...