Ορεστιάδα: “Μετανάστες” στην Τουρκία για προπόνηση λόγω κρίσης

Ορεστιάδα:
Για προπόνηση στην Τουρκία θα πηγαίνουν τα Ελληνόπουλα της Ορεστιάδας καθώς λουκέτο βάζει το χειμώνα το κολυμβητήριο λόγω έλλειψης χρημάτων.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το Σάββατο τα 30 παιδιά με μίνι μπας θα μεταφερθούν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας με σκοπό να προπονηθούν σε ένα από τα κολυμβητήρια της πόλης. Το κολυμβητήριο μετά από εξάχρονη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2010, ενώ δύο χρόνια αργότερα  η δημοτική αρχή της Ορεστιάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι το κολυμβητήριο αναστέλλει τη λειτουργία του μέχρι τον Απρίλιο του 2013 καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για τη συντήρηση και τη θέρμανση.  Μόνο για την προμήθεια πετρελαίου απαιτούνται 50.000 ευρώ.

“Δεν έχω λεφτά. Προτιμώ να βάλω πετρέλαιο στα σχολεία, δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο”, τονίζει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι το κολυμβητήριο δε κλείνει αλλά αναστέλλει τη λειτουργία του για το χειμώνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, Οδυσσέα Ρετσίδη, οι Τούρκοι πρότειναν να πηγαίνουν για προπόνηση στη χώρα τους. Το περασμένο καλοκαίρι που συμμετείχαν οι αθλητές του Ομίλου της Ορεστιάδας σε αγώνες της Αδριανούπολης, γνωρίστηκαν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κολύμβησης Αδριανούπολης, Ερκάν Ορντούλ, ο οποίος πρότεινε να πηγαίνουν οι αθλητές στα τουρκικά κολυμβητήρια.

“Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε τη πρόταση”, αναφέρει ο Ρετσίδης, καθώς το πιο κοντινό κολυμβητήριο στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη 114 χλμ μακριά ενώ της Αδριανούπολης είναι μόλις 22 χλμ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...