Οσκαρική απάντηση του Τραμπ στους γκαφατζήδες των Όσκαρ

«Ασχολούνταν μόνο μαζί μου με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο»

Το αίμα του πίσω για τις απρόκλητες επιθέσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της τραγελαφικής Τελετής των Βραβείων Όσκαρ πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας τα ρεζιλίκια και τις γκάφες στην χειρότερη εκδήλωση απονομής όλων των εποχών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ο Αμερικανός Πρόεδρος ήταν ο στόχος αιχμηρών σχολίων από τον παρουσιαστή αλλά και από βραβευθέντες.

Ο Τραμπ πέρασε στην αντεπίθεση, σχολιάζοντας με δηκτικό ύφος τα απαράδεκτα λάθη, που αμαύρωσαν αυτή τη διαχρονικά σπουδαία γιορτή. Όπως εξήγησε, όλο αυτό το απερίγραπτο χάος θα είχε αποφευχθεί εάν οι διοργανωτές των Όσκαρ δεν ήταν τόσο απορροφημένοι στο πως θα αφήσουν αιχμές εναντίον του.

«Νομίζω ότι ήταν τόσο επικεντρωμένοι στην πολιτική που δεν έλεγχαν πλέον τα πράγματα στο τέλος. Ήταν λίγο

θλιβερό. Αφαίρεσε κάτι από την αίγλη των Όσκαρ. Δεν έδινε την εντύπωση μιας λαμπερής βραδιάς. Έχω παραβρεθεί στα Όσκαρ. Τους έλειπε αυτό το κάτι ξεχωριστό και ήταν λυπηρό που τελείωσαν με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο Breitbart News Network (BΝΝ).

Η τοποθέτηση αυτή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την KontraNews, που κυκλοφόρησε χθες με τον καυστικό τίτλο: «Οι άχρηστοι του Χόλιγουντ που βρίζουν και λοιδορούν τον Τραμπ Ούτε ένα βραβείο δεν μπόρεσαν να ανακοινώσουν σωστά, ενώ “πέθαναν” και μια παραγωγό που χαίρει άκρας υγείας».

Υπενθυμίζεται πως οι συντελεστές της ντροπιαστικής εκδήλωσης έδωσαν αρχικά το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας – το σημαντικότερο βραβείο στη μεγάλη οθόνη – στο μιούζικαλ  «Λα Λα Λαντ» ενώ στιγμές αργότερα ο σκηνοθέτης Γουόρεν Μπίτι, που είχε κληθεί να δώσει το βραβείο, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ενώπιον εκατοντάδων εκατομμυρίων τηλεθεατών ανά την υφήλιο ότι είχε γίνει λάθος, διευκρινίζοντας πως το χρυσό αγαλματίδιο είχε κερδίσει τελικά η ταινία «Μουνλάιτ».

Ο άνθρωπος που φέρεται να ευθύνεται για το μεγαλύτερο λάθος στην μακρόχρονη ιστορία των βραβείων είναι ο 57χρονος Μπράιαν Κάλιναν, ορκωτός λογιστής της Price waterhouse Coopers, που κρατούσε στα χέρια του τους ειδικούς μαύρους χαρτοφύλακες, μέσα στους οποίους υπήρχαν οι φάκελοι με τους νικητές των Όσκαρ.

Όπως φαίνεται είχε στο μυαλό του να φωτογραφίζει τους ηθοποιούς με τα βραβεία τους και να ανεβάζει τα στιγμιότυπα στο λογαριασμό του στο τουίτερ, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τους φακέλους…

Αυτό, βέβαια, δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα για τους «υπεύθυνους» της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν μια εν ζωή παραγωγό ως… αποθανούσα σε παρουσίαση φωτογραφιών – φόρο τιμής για όσους χάθηκαν.

Η Αυστραλή παραγωγός Τζαν Τσάπμαν ανακάλυψε με τρόμο ότι το πρόσωπό της δέσποζε  στην μεγάλη οθόνη του Ντόλμπι Θίατερ, στο Λος Άντζελες, πάνω από το όνομα της φίλης της και συμπατριώτισσάς της, Τζάνετ Πάτερσον, που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, δεν ήταν παρών στην τελετή των Όσκαρ, καθώς εκείνη την ώρα παρέθετε δείπνο σε κυβερνήτες Πολιτειών στον Λευκό Οίκο, όπου έγινε συζήτηση για πολλά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία και το σύστημα υγείας των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο Fox & Friends, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο δημόσιο μήνυμα που του έστειλε ο παρουσιαστής της βραδιάς Τζίμι Κίμελ στο τουίτερ, ρωτώντας τον αν «είναι ξύπνιος».

«Φαίνεται ότι η άλλη πλευρά κάθε φορά που χάνει πολύ, πάντα παίζει το φυλετικό χαρτί. Το έχω δει να συμβαίνει εδώ και χρόνια. Το έχω δει κατά του Ρόναλντ Ρίγκαν, το έχω δει εναντίον τόσων πολλών ανθρώπων. Εγώ τα πήγα καλύτερα από κάθε άλλο Ρεπουμπλικάνο στις τελευταίες εκλογές. Τα πήγα πολύ καλύτερα με τους ισπανόφωνους, τα πήγα πολύ καλύτερα με τους Αφροαμερικάνους» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή απονομής, η οποία κόστισε 44 εκατ. δολάρια, κατέγραψε τη χαμηλότερη τηλεθέαση των τελευταίων ετών.

Η προβολή της των βραβείων Όσκαρ από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC προσέλκυσε 32,9 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, ήτοι η χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen, που έδωσε στη δημοσιότητα η Walt Disney Co.

Ο αριθμός των τηλεθεατών κατέγραψε πτώση 4% σε σύγκριση με τη βραδιά απονομής του 2016, που την παρακολούθησαν 34,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τα Όσκαρ του 2008 τα είχαν δει κατά μέσο όρο 32 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/272888-Oskarike-apantese-toy-Tramp-stoys-gkaphatzedes-ton-Oskar ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...