Ουάσινγκτον και Τεχεράνη συνεχίζουν το «γαϊτανάκι» για το αν καταρρίφθηκε ιρανικό drone

Oυάσινγκτον και Τεχεράνη συνεχίζουν το «γαϊτανάκι» για το αν καταρρίφθηκε ιρανικό drone

Η δημόσια τηλεόραση του Ιράν πρόβαλε σήμερα το απόγευμα εικόνες που, όπως υποστηρίζει, καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του Κόλπου.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Φρουρούς της Επανάστασης, δείχνει πολεμικά πλοία από αέρος. Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, το βίντεο λήφθηκε ε από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και οι χρονικές ενδείξεις που το συνοδεύουν αποδεικνύουν ότι εξακολουθούσε να βιντεοσκοπεί και μετά την ώρα που, σύμφωνα με την Ούασινγκτον, κατέπεσε στο Στενό του Χορμούζ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε την Πέμπτη ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε απόσταση 900 μέτρων από το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο USS Boxer και αγνόησε τις “επανειλημμένες εκκλήσεις” να απομακρυνθεί.

Παρά τη διάψευση της Τεχεράνης, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης επέμεινε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει “ξεκάθαρες αποδείξεις” για την καταστροφή του ιρανικού αεροσκάφους “Έχουμε πολύ σαφείς αποδείξεις”, είπε, αναφερόμενος και αυτός σε ένα πιθανό βίντεο. “Το μη επανδρωμένο τους πλησίασε πολύ κοντά στο δικό μας πλοίο. Αν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πλησιάζουν πολύ κοντά, θα καταρρίπτονται”, πρόσθεσε.

Το Πεντάγωνο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν υπάρχουν εικόνες που να αποδεικνύουν την κατάρριψη.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...