Ουρές ντροπής για λίγο κρέας και τυρί στην Θεσσαλονίκη

Απερίγραπτος συνωστισμός στη διανομή τροφίμων σε άπορους

Σκηνές βγαλμένες από την Ελλάδα της εξαθλίωσης και της ατελείωτης πείνας στην εποχή των μνημονίων εκτυλίχθηκαν για πολλοστή φορά στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου χιλιάδες άποροι σχημάτισαν τις γνώριμες πλέον ουρές της ντροπής για να πάρουν λιγοστά δωρεάν τρόφιμα.

Τουλάχιστον 1.200 από τους συνολικά 4.000 δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ συνωστίστηκαν στο Γυμναστήριο Βαρέων Αθλημάτων για να πάρουν στα χέρια τους λίγο κρέας, τυρί και μερικά φρούτα.

«Δεν θέλουμε τέτοια Ευρώπη. Βλέπετε τι γίνεται;» έλεγε με παράπονο μια ηλικιωμένη ενώ ένας άλλος κύριος δίπλα της συμπλήρωνε «Πήραμε ένα κιλό μήλα και ένα κιλό πορτοκάλια. Αυτά ήταν όλα… Είναι δυνατόν; Ξεφτίλα, τίποτα άλλο».

Από πολύ νωρίς το πρωί στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Λευκωσίας επικρατούσε το αδιαχώρητο από πεινασμένους ανθρώπους, για τους οποίους αυτά τα τρόφιμα έμοιαζαν με ανάσα ζωής.

Η διανομή, που πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Σύμπραξη ΠΕ Θεσσαλονίκης – Δυτικό Τμήμα σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκίνησε στις 9.00 π.μ. όμως πολλοί είχαν σπεύσει εκεί από τα χαράματα, περιμένοντας καρτερικά να πάρουν αυτά τα πολύτιμα «δώρα» στα χέρια τους.

«Έχω έρθει από τις 4.30 τα ξημερώματα. Τι να κάνω; Ό,τι δίνει ο Θεός καλό είναι…» μονολογούσε ένας ταλαιπωρημένος άνδρας.

Μέχρι τις 2 το μεσημέρι δεν είχε μείνει ούτε φρούτο για δείγμα, γεγονός που μαρτυρά την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου τόνισε πως «όλα διεξήχθηκαν ομαλά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Προφανώς ήταν όλα… καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι άποροι συμπολίτες μας δεν ποδοπατήθηκαν ούτε πιάστηκαν στα χέρια, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η διανομή τροφίμων, πάντως, θα συνεχιστεί και σήμερα τις ίδιες ώρες (9.00 – 14.00) δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και στο Δημαρχείο Παύλου Μελά.

Εξίσου ντροπιαστικές ήταν και οι ουρές στο κλειστό γυμναστήριο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όπου μοιράστηκαν προϊόντα παντοπωλείου, όπως λάδι, όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα μακράς διαρκείας και απορρυπαντικά,  σε 800 από τους συνολικά 6.500 δικαιούχους του ΤΕΒΑ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/276971-Oyres-ntropes-gia-ligo-kreas-kai-tyri-sten-THessalonike ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...