Ουρές στο Μεσολόγγι για rapid tests-πάνε και από Αγρίνιο (φωτο)

Μεγάλη ουρά από πολίτες αυτήν την ώρα στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, οι οποίοι περιμένουν να εξεταστούν σε rapid test.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από αυτούς, έχουν πάει από την περιοχή του Αγρινίου, αφού δεν υπάρχουν προγραμματισμένα μαζικά τεστ για τους πολίτες από τον  ΕΟΔΥ.

Ουσιαστικά η μεγαλύτερη πόλη του Αγρινίου, τη στιγμή μάλιστα που είχε τις γνωστές σε όλους εικόνες συνωστισμού την Μ. Εβδομάδα, προς το παρόν είναι μάλλον ακάλυπτη ως προς την επιδημιολογική της εικόνα και επιτήρηση.

Είχε ανακοινωθεί πως κάθε Τρίτη θα γίνονται τεστ στην είσοδο του δημαρχείου, κάτι που δεν έγινε σήμερα προφανώς λόγω της αργίας. Τελευταία μέρα μαζικών δειγματοληψιών στο Αγρίνιο, ήταν η Μ. Τρίτη.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως, πως στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο, πολύ μικρότερες πόλεις δηλαδή, γίνονται rapid tests κάθε μέρα, σε αντίθεση με το Αγρίνιο, που γίνονται μια φορά την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση της νόσου και στο Αγρίνιο είναι επίμονες. Αναφέρεται πως τα θετικά rapid test που έχουν βγει σε ιδιωτική δομή υγείας, είναι πάνω από 20 το τελευταίο διήμερο. Θετικά βγαίνουν και self tests και σήμερα μάλιστα από το πρωί υπάρχουν ουρές σε εφημερεύοντα φαρμακεία της πόλης, για την προμήθειά τους από πολίτες που αγωνιούν.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει σε όλους του κατοίκους και στον δήμο Μεσολογγίου, μετά την μεγάλη έξαρση θετικών κρουσμάτων στην πόλη του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού, που καταγράφτηκε το τελευταίο διήμερο, αλλά συνεχίζεται και σήμερα.

Σε 80 τεστ που έγιναν το πρωί στο Αιτωλικό βρέθηκαν 10 θετικά.

Χθες η Αιτωλοακαρνανία, κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων διημέρου, απ’όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας (πλην Αττικής-Θεσσαλονίκης), μετά τη Λάρισα.

*Το agriniopress, έχει προσπαθήσει επίμονα να επικοινωνήσει τις τελευταίες μέρες με τον αρμόδιο συντονιστή των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ στην περιοχή του Αγρινίου κ. Ποσονίδη, ώστε να του θέσει το θέμα της διενέργειας rapid tests στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

*φωτο από τις ουρές πολιτών στο Μεσολόγγι, από το onairnews.gr

agriniopress.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...