Οχι και Ανδρέας

Οχι και Ανδρέας

Να κατανοήσουμε την προσπάθεια του σημερινού ΚΙΝΑΛ, να υπερασπιστεί την πολιτεία του Κώστα Σημίτη, αφού θεωρεί τον εαυτό του «καθολικό διάδοχο» του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Η προσπάθεια, όμως, να εμφανιστεί, άμεσα ή έμμεσα,  μια διοικητική πράξη, ως «νέο 89», δηλαδή ο Κώστας Σημίτης ως Ανδρέας Παπανδρέου, ξεπερνά τα όρια της φάρσας. Να υπενθυμίσουμε σε κάποιους, για τους οποίους, δυστυχώς, τα στερνά δεν τιμούν τα πρώτα, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε τεθεί στο στόχαστρο του κατεστημένου και μάλιστα στην πιο σκληρή, μετεμφυλιακή του εκδοχή, από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική, στη δεκαετία του `60.

Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης, ήταν η προσπάθεια ποινικής του εμπλοκής, στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, που αποτέλεσε πρόδρομο του «βρόμικου 89». Φανταζόμαστε ότι δεν ισχυρίζονται, οι αποτελούντες την οπισθοφυλακή του «εκσυγχρονιστικού λόμπι», πως ο «εκλεκτός» τους βρέθηκε στο στόχαστρο του οποιουδήποτε κατεστημένου, γιατί θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Αλλά και ως προς το, υπαρκτό, «σκάνδαλο Κοσκωτά» και την, αποδεδειγμένη πια, σκευωρία σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου και ολόκληρης της δημοκρατικής παράταξης, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα με την καταγγελία των μεθοδεύσεων, ειδικά από την τότε ηγεσία της ΝΔ, ανέλαβε ευθαρσώς και ενώπιον της Βουλής, την πολιτική ευθύνη, για την εκδήλωση του σκανδάλου.

Ο κος. Σημίτης, πότε θα πράξει το ίδιο, για πολύ βαρύτερες και με διάρκεια καταστάσεις, που συνέθεταν μια πρωτοφανή κατάσταση καθολικής, σχεδόν, διαφθοράς, με άμεση εμπλοκή του ίδιου, αφού οι επίδικες αποφάσεις ελήφθησαν υπό την προεδρία του, στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ. Αν δει, άλλωστε, κανείς, τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα, στη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμών, πρόσωπα πρώην υπουργών, θ` αντιληφθεί ότι πρόκειται για άλλη υπόθεση, πιθανολογούμενου σκανδάλου, που είχε μάλιστα αναδειχθεί από την ΑΥΡΙΑΝΗ, οδηγώντας στην παραίτηση, τον εκ των σήμερα ελεγχομένων, τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης. Αναρωτιόμαστε, αν είχαν περιθώρια για άσκηση πολιτικής, με τόσες σκανδαλώδεις εμπλοκές.

Και κάτι ακόμη, για να αντιληφθούμε τα όρια της φάρσας: Πως συμβαίνει, αυτοί που τότε, στο «βρόμικο 89», ενορχήστρωσαν, με δικαστική πια επιβεβαίωση, τη σκευωρία σε βάρος του ηγέτη και στελεχών της προοδευτικής παράταξης, σήμερα να ανήκουν σε εκείνους που συμμετέχουν στην άτυπη «ομάδα υπεράσπισης» του πρώην πρωθυπουργού; Ρητορικό βέβαια το ερώτημα, αφού όλοι γνωριζόμαστε σ` αυτή τη χώρα.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/347025-Ochi-kai-Andreas ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...