Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό

Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό
Ο Έβο Μοράλες ζήτησε άσυλο στο Μεξικό


11/11/2019 – 23:21

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, το Μεξικό έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών. Ζητήθηκε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.

Την Κυριακή ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Έβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχε ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.

Στο μεταξύ ο ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών θα συνεδριάσει εκτάκτως με θέμα την κατάσταση στη Βολιβία αύριο, Τρίτη στην Ουάσινγκτον, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μετά την παραίτηση του Βολιβιανού προέδρου Έβο Μοράλες.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 3 το απόγευμα (22.00 ώρα Ελλάδας). Την έκτακτη σύγκληση του ΟΑΚ ζήτησαν οι ΗΠΑ, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κολομβία, η Γουατεμάλα, το Περού και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Μολονότι οι ΗΠΑ εξέφρασαν ικανοποίηση για την παραίτηση του Μοράλες, η Βενεζουέλα και κάποιοι από τους συμμάχους της κατήγγειλαν ένα “πραξικόπημα” στη Βολιβία.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...