Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ θέτει το ζήτημα του ελληνικού χρέους στην G7

Το θέμα του ελληνικού χρέους θα θέσει στους ομολόγους του στην G7 ο Αμερικανός Υππουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν.

Αξιωματούχοι των κρατών μελών της G7 θα συζητήσουν αυτή την εβδομάδα για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στα πεδία της φορολογίας και του κανονιστικού πλαισίου, για τις προσπάθειες καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την εικόνα της οικονομίας που βελτιώνεται, αλλά και το ζήτημα της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο αξιωματούχος επισήμανε ότι συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν προβλήματα με το κρατικό χρέος ευρωπαϊκών χωρών όπως αυτό της Ελλάδας.

Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ότι η Ευρώπη πρέπει να χειριστεί την διευθέτηση του προβλήματος του ελληνικού χρέους.

Χαιρέτισε την πρόσφατη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους πιστωτές όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στους φόρους και στις συντάξεις, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά».

Ο Στίβεν Μνούτσιν θα ενημερώσει τους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της G7 για τα ακόμη υπό διαμόρφωση σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ για τις αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, όπου προβλέπει να υπάρξει μεγάλη μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, για την αναθεώρηση του νόμου Ντοντ-Φρανκ για τον χρηματοοικονομικό τομέα, για τις επενδύσεις στις υποδομές και για την άρση των θεσμικών προσκομμάτων για την επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/283248-O-Amerikanos-YPOIK-thetei-to-zetema-toy-ellenikoy-chreoys-sten-G7 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...