Ο Αρβανιτόπουλος κάνει έκκληση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία: «Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά»

Ο Αρβανιτόπουλος κάνει έκκληση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία: «Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά»
«O χώρος της Παιδείας είναι ένας χώρος όπου πρέπει να έχει ομαλότητα και να γίνεται διάλογος που να καταλήγει σε συναίνεση. Έχω απευθύνει και απευθύνω έκκληση προς όλους.
 Ας αφήσουμε έξω τα παιδιά από αυτή την ιστορία, ας δούμε όλα τα άλλα πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος. Αρβανιτόπουλος για τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι εκπαιδευτικοί από την Δευτέρα.

Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, είπε μιλώντας στον Ρ/Σ Alpha 9,89. Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας αλλά από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να θωρακίσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα γατί βασικό μας μέλημα πρέπει να είναι τα παιδιά μας να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ανέγγιχτα από αυτή την κρίση, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Είναι ξεκάθαρο πως οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δε θα χάσουν τη δουλειά τους σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος και διευκρίνισε πως στο νόμο για το Νέο Λύκειο «έχουμε ψηφίσει μια διάταξη, η οποία μας επιτρέπει να απορροφηθούν στις νέες δομές της επαγγελματικής κατάρτισης, 900 εκπαιδευτικοί από αυτούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς και άλλοι 300 σε διοικητικές θέσεις. Οι υπόλοιποι πού έχουν να κάνουν με τα επαγγέλματα Υγείας, θα απορροφηθούν από το υπουργείο Υγείας, όπως έχουμε ήδη συμφωνήσει».

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως τα κενά ήταν «σημειακά» και καλύπτονται, και δεσμεύτηκε για ομαλή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων.

Υπογράμμισε πως σε πολλά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα υπάρχουν πλεονάσματα, και σε κάποια άλλα ελλείμματα, τα οποία, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την διαπανεπιστημιακή κινητικότητα, θα εξορθολογισθούν μέσα από τα πλεονάσματα των άλλων ιδρυμάτων.

ΠΑΙΔΕΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...