Ο.Α.Ε.Δ.: Έρχονται προγράμματα για 55.489 ανέργους

Ο.Α.Ε.Δ.: Έρχονται προγράμματα για 55.489 ανέργους
Ο.Α.Ε.Δ.: Έρχονται προγράμματα για 55.489 ανέργους


16/11/2019 – 10:47

Απασχόληση σε 55.489 ανέργους προσφέρει ο ΟΑΕΔ μέσα από 14 προγράμματα που είναι ακόμη «ανοικτά», καθώς δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προέβλεπαν αρχικά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τις 96.870 θέσεις που είχαν προσφερθεί για ανέργους, με τα 14 προγράμματα, τους προηγούμενους μήνες καλύφθηκαν οι 41.381 και έχουν μείνει κενές οι 55.489.

Τα 14 προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ανοικτά για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος, από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενους καθώς και ανέργους, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Τα προγράμματα

Στα κυριότερα προγράμματα που παραμένουν ανοιχτά και συνεχίζουν να προσφέρουν σημαντικές ενισχύσεις για την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνονται και τα εξής:

  1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις.
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις.
  3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις.
  4. Πρόγραμμα προώθησης στην αυτοαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων ηλικίας 18 έως 66 ετών, με 1.445 κενές θέσεις.

Ο διοικητής ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε ότι «μέσα από τα ανοικτά προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία δυστυχώς δεν γνωστοποιήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν επαρκώς στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες ενίσχυσης της απασχόλησης τόσο στους εργοδότες όσο και στους ανέργους».

«Επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε τις ανοικτές δράσεις απασχόλησης προς κάθε κατεύθυνση ούτως ώστε όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να επωφεληθούν από αυτές», συνέχισε.

«Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των υφιστάμενων προγραμμάτων, ώστε όσα κριθούν ως λιγότερα αποτελεσματικά, να κλείσουν σε ένα βάθος χρόνου που θα ανακοινώσουμε έγκαιρα φυσικά και να υπάρξουν νέες ακόμη πιο ουσιαστικές ως προς το αποτέλεσμά τους δράσεις, με έμφαση στη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και στην νέα επιχειρηματικότητα», τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

«Ο νέος ΟΑΕΔ επιθυμούμε να είναι πιο ευέλικτος, να μπορεί καθημερινά να αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δίνει τις λύσεις έγκαιρα και αποτελεσματικά, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας και στην ένταξη των αναζητούντων εργασία συμπολιτών μας στην απασχόληση», κατέληξε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...