Ο Α. Κατσιφάρας ανακοίνωσε σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου αφιερωμένου στους "Πυλώνες" εντός του έτους

Η συγκίνηση, αλλά κυρίως η ουσία του εγχειρήματος, ήταν κυρίαρχες στη συνάθροιση των μελών της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» στην Πάτρα το Σάββατο (24/9/2011), κατά την επετειακή τους πολυεκδήλωση για τον ένα χρόνο κοινής δράσης.

Κυριάρχησε η χαρά της απολογιστικής συνειδητοποίησης του γεγονότος ότι μέσα σε ένα χρόνο, άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις και αντικρινούς νομούς δημιούργησαν μία Ελλάδα που σπανίζει: Την Ελλάδα που ξέρει να κάνει διάλογο, να συνθέτει απόψεις, να λειτουργεί με διαφάνεια, συναινετικό πνεύμα και να προτεραιοποιεί την ανταπόκριση στις ανάγκες, με κριτήριο την κρισιμότητα της κατάστασης.

Κύριο σημείο της πρώτης κατά σειρά απολογιστικής θεματικής ενότητας ήταν ο ανοιχτός διάλογος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολου Κατσιφάρα, με τους εκπροσώπους των φορέων. Κατέληξε στην ανακοίνωση από μέρους του σύγκλησης (μέσα στο 2011) Περιφερειακού Συμβουλίου αφιερωμένου στους «Πυλώνες». (Φωτο. 1)

Ακολούθησε η πρεμιέρα του «Σχολείου Πολιτών», ενός νέου προγράμματος της Ένωσης, το οποίο συντονίζει ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και στόχο έχει να αναδείξει το ρόλο των ενεργών πολιτών που επωμίζονται το βάρος της αλληλεγγύης, τώρα που το κράτος πρόνοιας έχει εξουθενωθεί από την οικονομική κρίση. Επί σκηνής του θεάτρου του πολυχώρου «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» μαζί με το συγγραφέα βρέθηκαν εκπρόσωποι των πατραϊκών «Πυλώνων» που απαρίθμησαν βιώματα και συμπεράσματα από τη δράση τους. (Φωτο. 2,3)  

Ακολούθως, τη συμπαράταξη υπέρ των συνασπισμένων φορέων δήλωσαν από το βήμα της ενότητας υπό τον τίτλο «Ο αλληλέγγυος εταιρικός πολίτης» οι εκπρόσωποι των εταιρειών ΑΒ Βασιλόπουλος (Αλεξία Μαχαίρα – Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης), INTERAMERICAN (Γιάννης Ρούντος – Διευθυντής Δημ. Σχέσεων & ΕΚΕ), ΛΟΥΞ (Πλάτων Μαρλαφέκας – Εντεταλμένος Σύμβουλος), ενώ μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος παρενέβη ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί εκτάκτως στο εξωτερικό. (Φωτο. 9)

Η όλη εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με την παρουσίαση του προγράμματος «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΣΚΗΝΗΣ» από τον συντονιστή του Γιάννη Βόγλη. (Φωτο. 4) Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας δήλωσε πρώτη τη συμπαράταξή της με τους «Πυλώνες» δια στόματος του Διευθυντή της Θανάση Τσιπινάκη, του μέλους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Γιώργου Βιδάλη και της τραγουδίστριας Ρίτας Αντωνοπούλου, που θα είναι καλλιτεχνικά και ψυχικά παρούσα στη μεγάλη συναυλία που θα δοθεί στο Τ.Ε.Ι. της Πάτρας στις 16 Οκτωβρίου, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για άμεσες ανάγκες φορέων-μελών. (Φωτο. 5) Ακολούθησαν σύντομα δείγματα των παραστάσεων που  θα ανέβουν υπέρ της Ένωσης. Πρώτος βγήκε στη σκηνή ο θίασος «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» της Ναυπάκτου με το έργο «Ποιος σκότωσε τον Γουίλλιαμ» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου  (Φωτο. 6) και ακολούθησαν ο θίασος «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΤΕΧΝΕΣ» με τον «Πατέρα» του Α. Στρίντμπεργκ (Φωτο. 8) και η «Ρωγμή» με τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ (Φωτο. 7).

Τα προγράμματα «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» και «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΣΚΗΝΗΣ» θα συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στις βασικές πόλεις όπου δραστηριοποιείται η Ένωση, δηλαδή Πάτρα, Αίγιο, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Με την απόδοση φόρου τιμής στον ασθενή Πρόεδρο των Πυλώνων Αλληλεγγύης, κ. Κωστή Στεφανόπουλο, έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου η πολυεκδήλωση. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δεσμεύτηκαν να κρατήσουν αναμμένο το κερί της αλληλεγγύης μέσα στο δύσκολο χειμώνα της κρίσης, όπως ευχόταν και πρόσταζε το κεντρικό σύνθημα της επετειακής αυτής συνέλευσης πολιτών.

   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...