Ο Βασίλης Οικονόμου άδειασε την Ρεπούση

Ο Βασίλης Οικονόμου άδειασε την Ρεπούση
«Κακώς εξέφρασε αυτή την άποψη η κυρία Ρεπούση. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει πάρει θέση».
 Αυτή τηνάποψη εξέφρασε ο Βασίλης Οικονόμου, ομοϊδεάτης της κα. Ρεπούση.

Έτσι απλά ο συνάδελφος της, έβαλε κατά κάποιο τρόπο στο περιθώριο τις δηλώσεις της Ρεπούση για τον χορό του Ζαλλόγου, και τον σάλο που δημιούργησε με τις δηλώσεις του. Ωστόσο μιλώντας στην εκπομπή του Αυτιά, είπε ότι δεν θα κρίνουμε την επιστημονική της άποψη, ούτε θέλουμε μουλάδες και Χωμεϊνί, που θα κατακρίνουν τις επιστημονικές απόψεις.

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν αναφέρθηκα στην Ιστορία, αναφέρθηκα στην πολιτική χροιά της Ιστορίας. Δεν μίλησα για το χορό του Ζαλόγγου, και ουδέποτε είπα ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός», διευκρίνισε η κ. Ρεπούση, ενώ συνέχισε σχολιάζοντας, «μιλώ πάντα με επιχειρήματα και με επιχειρήματα θέλω να με αντιμετωπίζουν».

Πάντως, μετά από πίεση του δημοσιογράφου για το εάν όντως μίλησε για το χορό του Ζαλόγγου η βουλευτής είπε: «Παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου. Ξαναλέω ότι εγώ αυτό που δεν θέλω είναι να ποινικοποιείται η αντίθετη ιστορική άποψη». Νωρίτερα είχε βγει και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA όπου δήλωσε: «Ο πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί τη διαφορετικότητα» κάνοντας λόγο για κυνήγι μαγισσών στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Πάντως η κ. Ρεπούση σε  συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 χαρακτήρισε «εθνικό μύθο» το χορό του Ζαλόγγου, ενώ αναφερόμενη στο παλαιό βιβλίο της Ιστορίας, είπε ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά… το ρήμα!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...