Ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών

ΟΒασίλης Σπανούλης έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η μία μετά την άλλη οι κορυφές σε σπουδαίες στατιστικές κατηγορίες καταλήγουν στα δικά του χέρια, σε μια διαδρομή γεμάτη τίτλους και σπουδαίες στιγμές. Το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου, στο Βελιγράδι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού προσέθεσε ακόμη μια κορυφή στο βιογραφικό του. Αυτή του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague και του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Στις 2 Ιανουαρίου 2020, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, έγινε το Νο1 στην ιστορία της EuroLeague ECA (από το 2000/01 κι έπειτα δηλαδή) σε πόντους, αφήνοντας πίσω του τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Αν όμως λάβουμε υπόψιν την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από την στιγμή που ξεκίνησε την ιστορία της, το 1958, είχε ακόμη λίγο δρόμο έως ότου αφήσει κατακτήσει κι αυτή την κορυφή.

Τα κατάφερε λοιπόν στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Πριν από το τζάμπολ, του υπολείπονταν 13 πόντοι για να γράψει (πάλι) ιστορία. Τα κατάφερε κόντρα στη σερβική ομάδα, για να κερδίσει το χειροκρότημα όλων. Στα 9’18” για το τέλος της αναμέτρησης στο Βελιγράδι, ο Kill Bill σκόραρε για δύο (πατούσε ελάχιστα την γραμμή του τριπόντου) για να δώσει προβάδισμα τριών πόντων στον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο.

Με 4.322 πόντους, ο Kill Bill έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος, ο κορυφαίος όλων των εποχών σε EuroLeague και Κύπελλο Πρωταθλητριών. Με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να έχει σταματήσει στους 4.321 πόντους, από την στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του.

sport24.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...