Ο Βασίλης Φωτάκης στο nafpaktianews για την συνεργασία της ΔΗΣΥ με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βασίλης Φωτάκης μετά από την ανακοίνωση της συνεργασίας του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη  Δημοκρατική Συμμαχία με την Νέα Δημοκρατία απάντησε σε ερωτήσεις που του θέσαμε καταθέτοντας τις απόψεις του για την εν λόγω συνεργασία αλλά και για το μέλλον της Ελλάδας.

 

Θεωρείς επιβεβλημένη την συνεργασία Ντόρας – Σαμαρά; Είναι κίνηση από μεριάς της κ. Μπακογιάννη Εθνικής ευθύνης ή καιροσκοπική;

 Στα πλαίσια της εθνικής συνεννόησης και των συνεργασιών σαφώς και είναι μια επιβεβλημένη κίνηση. Ο Λαός στις 6 Μαΐου έδειξε ότι  επιθυμεί τις συνεργασίες αλλά και την σύμπραξη όμορων δυνάμεων και υπό του πρίσμα ενός Φιλοευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού μετώπου που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο αφορά την κ. Μπακογιάννη ακριβώς σε αυτή τη βάση και λογική που ανέπτυξα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Προέδρου της ΝΔ. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά η ανάγκη για τη  χώρα είναι τέτοια που η προσωπικές αλλά και μικροκομματικές νοοτροπίες μπαίνουν στο περιθώριο.

 Στο ευρύτερο κάλεσμα της κεντροδεξιάς παράταξης θα έπρεπε να ανταποκριθούν κι άλλοι πολιτικοί φορείς του ίδιου χώρου ή και άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Όπως προείπα όλες οι όμορες δυνάμεις καλό θα ήταν να δημιουργήσουν αυτό το Φιλοευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο ώστε και η κοινωνική αλλά και πολιτική δυναμική να είναι τέτοια που να εξασφαλίζει μια ισχυρή νέα κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή. Η κυβέρνηση που θα προκύψει οφείλει να εκφράσει και τις δημιουργικές εναπομείναντες δυνάμεις του τόπου αλλά και όλους όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες τις κρίσης και των λάθος έως σήμερα επιλογών.

 

Η επόμενη ημέρα μπορεί να φέρει αισιοδοξία; H Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς μπορούν να εγγυηθούν αλλαγή πορείας και απαγκίστρωση από το μνημόνιο βάζοντας την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Μαγικές συνταγές και λύσεις δεν υπάρχουν, χρειάζεται δουλειά, υπομονή, σχέδιο και πίστη ότι μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι χαίρεται με το μνημόνιο και με τις απαιτήσεις του όμως η χώρα έφτασε, είναι, στο χείλος της καταστροφής. Κάθε μέρα υπάρχουν δηλώσεις για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και δυστυχώς υπάρχουν ανεύθυνες και λαϊκίστικες φωνές αυτή τη στιγμή που κάνουν λόγο ακόμα και για επιστροφή στη δραχμή. Οι δυο τους (Σαμαράς – Μπακογιάννη) απέδειξαν με την κίνηση τους ότι αφήνουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν και στέκονται σε αυτά που τους ενώνουν για την Ελλάδα. Εάν λοιπόν υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη δομή του κράτους σαφώς και η μηχανή θα αρχίσει να δουλεύει, σε συνάρτηση και με ένα πολιτικό κλίμα ηρεμίας.

Προσωπικά από καιρό και μέσω της αρθρογραφίας μου και των τοποθετήσεων μου τόνισα την ανάγκη – στο φόβο μιας ακυβερνησίας αλλά και χρεωκοπίας- της ύπαρξης ενός επαναπροσδιορισμού του ρόλου της κεντροδεξιάς. Πλέον και μετά τα δεδομένα που έχουμε δεν μπορώ να μην στηρίξω με οποίες δυνάμεις διαθέτω από οποία θέση μου ζητηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Της δημιουργίας δηλ μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης που πλειοψηφικά θα εκφράσει την κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη. Καλώ τους συμπολίτες μου να αποδείξουν με αίσθημα ευθύνης ότι η λογική μπορεί να κερδίσει το Λαϊκισμό.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...