Ο Βιμ Μέρτενς στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Εικόνες)

Μέρτενς

Γράφει ο

Σταύρος Ξηντάρας

O σπουδαίος Βέλγος συνθέτης Βιμ Μέρτενς (Wim Mertens) επιστρέφει στην Ελλάδα και συναντά το κοινό του για μία μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 30 Ιουλίου στις 21:00.

Με πάνω από 65 δίσκους στο ενεργητικό του και φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, ο Μέρτενς έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί για τον μινιμαλισμό της μουσικής του και τις ποικίλες επιρροές του από κλασική, ποπ, τζαζ και άμπιεντ μουσική.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Μέρτενς θα παρουσιάσει τη σύνθεση «Dust of Truths», που αποτελεί το τελευταίο μέρος του μουσικού τριπτύχου Cran aux Oeufs (2015-2016). Η έμπνευσή του για το συγκεκριμένο έργο προήλθε από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο, πριν από τρία χρόνια, στο μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη Νικόπολη. Για αυτό και ο Μέρτενς, πριν εμφανιστεί στο Ηρώδειο, θα δώσει μία επιπλέον συναυλία στις 29 Ιουλίου, στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης στην Πρέβεζα.

μερτ

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας στο Ηρώδειο, το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη, τα οποία ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα: «Earmarked», «Often a bird», «Struggle for pleasure», «Maximizing the Audience», «The belly», «No testament», «Close Cover» και πολλά άλλα.

mer

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: Από 15€ έως 50€, Φοιτητικό: 10€, ΑΜΕΑ/Ανέργων: 5€

Προπώληση Εισιτηρίων:

http://tickets.greekfestival.gr ή 210 32 72 000,

Κεντρικά Εκδοτήρια Φεστιβάλ

Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 9:00 – 15:00.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/293542-O-Bim-Mertens-sto-Odeio-Erodoy-Attikoy-Eikones ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...