Ο Γιάννης Μπαλάφας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο Γιάννης Μπαλάφας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Έχουμε μια κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο, με όλες τις δεσμέυσεις που πήρε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Ενώ έχουμε αυτό το ζήτημα, η ΝΔ επειδή είχε επενδύσει πολλά σε ένα καταστροφολογικό σενάριο, περί περικοπών συντάξεων, 4ου μνημονίου κλπ, και επειδή όλα τα αφηγήματά της τινάχθηκαν στον αέρα ψάχνει να βρει ψύλλους στα άχυρα σε οτιδήποτε πάει ομαλά. Είπε κάτι ο Πολάκης. Εγώ μπορεί να μην το έλεγαα έτσι. Αλλά αυτό λέει όλος ο κόσμος  Να βάλουμε κάποιον μέσα. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος της κυβέρνησης αλλά της Δικαιοσύνης. Ο κόσμος λέει ότι κάποιος φταίει που χρεωκοπήσαμε.

Ο Πολάκης το είπε με τον τρόπο του. Αυτό δεν σήκωνε τόση τρικυμία όση σηκώθηκε. Ας αντιπαραθέσουμε πολιτικά προγράμματα. Ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, θα έρθουν αναδρομικά, θα μειώσουμε φορολογικούς συντελεστές. Εμείς αυτά λέμε. Μπορεί να μην υπάρξουν χειροπέδες για τη Novartis. Μπορεί όλοι να βγουν καθαροί. Ας μην προτρέχουμε. Πριν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση πιστεύαμε ότι ορισμένα πράγματα θα συναντούσαν μικρότερη αντίσταση. Οι δυσκολίες από τη μεριά του κατεστημένου, και αυτών που θίγονταν δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη αντίσταση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εξαντλήσουμε τα συνταγματικά περιθώρια για τη ζωή αυτής της κυβέρνησης, και θα τελειώσει σε έναν χρόνο από τώρα.

Όσο για το προσφυγικό, όταν κάποιος έρχεται στη χώρα μας και δηλώνει πρόσφυγας από τη χώρα του, όσο και να είναι προφανές ότι δεν είναι, εσύ είσαι υποχρεωμένος από το διεθνές δίκαιο να το ξετάσεις. Είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, και κάνουμε συνεχής επιτάχυνση. Δεν μπορείς να ελέγξεις τις εισροές από την Τουρκία. Έχει να κάνει με τις σκοπιμότητες του Ερντογάν.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344749-O-Giannes-Mpalaphas-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...