Ο Γιώργος Γούλας για τις προσφορές των εργοταξιακών του Αντιρρίου

Οι εξελίξεις τρέχουν στην περιοχή μας. Η ολοκλήρωση των οδών Πατρών- Κορίνθου και Ιόνιας Οδού καθώς και η έναρξη της διαγωνίου όπως και αυτή των Πατρών – Πύργου, προκαλούν επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Για τη Ναυπακτία μας που «βλέπει το μέλλον» με Τουριστικό προσανατολισμό οι ευκαιρίες αλλά και οι προκλήσεις μεγάλες. Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι σε εγρήγορση…


Το ΤΑΙΠΕΔ , ανακοίνωσε, ότι παρέλαβε 5 δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ακινήτου, στον πρώην εργοταξιακό χώρο, της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (165 στρεμμάτων). Δεν ξέρω τι προτείνουν οι εταιρίες που συμμετέχουν και αν υπάρχει ανάμεσά τους κάποια προσφορά κοντά στα «θέλω» της περιοχής μας που έχουν τεθεί στο παρελθόν (αξιοποίηση των χώρων με τουριστική κατεύθυνση). Αυτό θα φανεί μόλις ανοιχτούν οι φάκελοι των προτάσεων.
Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο δείχνει εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε logistics, ναυτιλιακά, ερευνητικά, κ.ά. Πρέπει να εκτιμήσουμε γρήγορα τι συμφέρει την ανάπτυξη του τόπου μας, μόλις δούμε τι προτείνουν και με αποφάσεις να οδηγήσουμε το ΤΑΙΠΕΔ στην καλύτερη πρόταση για την περιοχή μας πριν ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές (Β στάδιο). Να γίνει το καλύτερο για την περιοχή αναπτυξιακά και όχι αυτό που μπορεί να δώσει πιθανά κάποια χρήματα στο δημόσιο άμεσα αλλά μελλοντικά δεν θα προσφέρει αναπτυξιακά όπως πιθανά μια από τις εναλλακτικές επιλογές…
Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν τα εξής επενδυτικά σχήματα:
– Ιωάννης Νικολίτσης: Η εταιρεία εδρεύει στην Πάτρα και ειδικεύεται στις ναυτιλιακές εργασίες και επισκευές πλοίων.
– Πέττας Ν. Παύλος: Είναι μια μεγάλη βιομηχανία με έδρα την ΒΙΠΕ Πατρών που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε βιοκαύσιμα, στον κλάδο των ελαίων και των πρώτων υλών, στην παραγωγή φρούτων και οπωροκηπευτικών και τη σαπωνοποιία.
– Φλωράτος Μεταφορική: Είναι μια μεγάλη μεταφορική εταιρία της με έδρα την Πάτρα.
– Promarine Real Estate: Είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Σπανόπουλου με έδρα την Ελευσίνα, που διαθέτει τέσσερα ναυπηγεία, ρυμουλκά σκάφη, πλωτούς γερανούς, κ.ά.
– West: Είναι εταιρεία του κλάδου του διαδικτυακού μάρκετινγκ και πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών με έδρα την Πάτρα.
Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Μάλλον μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023 αναμένεται η επιλογή πλειοδότη και το αργότερο μέχρι Ιούνιο, θα υπογραφεί το συμβόλαιο πώλησης.
Ρίξτε μια ματιά:
https://dynamicco.com/
https://www.pnpettas.gr/
https://www.floratostrans.gr/
https://www.promarine.gr/
https://westsa.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...