« Ο Δήμιος του Έρωτα» στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

« Ο Δήμιος του Έρωτα» στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Για πρώτη φορά θα συναντηθούν επί σκηνής η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Μηνάς Χατζησάββας ως πρωταγωνιστές της θεατρικής μεταφοράς του σπουδαίου διηγήματος του Ίρβιν Γιάλομ « Ο Δήμιος του Έρωτα», σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη και μετάφραση της Ευαγγελίας Αδριτσάνου.

Η εβδομηντάχρονη Θέλμα (Ξένια Καλογεροπούλου), χορεύτρια στο παρελθόν, διακατέχεται από μια έντονη ερωτική εμμονή για τον προηγούμενο και κατά πολύ νεότερο ψυχοθεραπευτή της, τον Μάθιου, με τον οποίο πριν 8 χρόνια είχε συνάψει μια σύντομη ερωτική σχέση.

Οι 27 ημέρες που διήρκεσε η σχέση αυτή έχουν καρφωθεί στο μυαλό της και την καθιστούν ανήμπορη να συνεχίσει τη ζωή της. Ο καινούριος της ψυχοθεραπευτής, ο Ίρβιν (Μηνάς Χατζησάββας) θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους να ξεριζώσει με κάθε θεραπευτικό μέσο που διαθέτει αυτή την εμμονή.

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου και χοροθεάτρου, καθώς μια μπαλαρίνα (Έλενα Γεροδήμου) αναπαριστά χορογραφικά την ψυχή της Θέλμα, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μάθιου (Χρήστος Παπαδόπουλος) είναι ταυτόχρονα και χορευτής και αλληλεπιδρά με την μπαλαρίνα, ενώ και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μπαίνουν κι αυτοί σε μια κινησιολογική περιπέτεια μαζί τους.

Τα γηρατειά, ο έρωτας, η δύσκολη επικοινωνία προσεγγίζονται με λεπτό χιούμορ και ταχείς ρυθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο της παράστασης να “σπάσει τη σοβαροφάνεια που καραδοκεί όποτε θέτουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή” όπως διαβάσαμε στο nooz.gr

“Ο Δήμιος του έρωτα με συγκινεί πάρα πολύ ως ιστορία. Αυτό που με μαγεύει γενικά στα βιβλία του Γιάλομ είναι ότι δεν νιώθεις την ψυχρότητα και την απόσταση εκ μέρους του θεραπευτή αλλά ένα βαθύ ανθρώπινο ενδιαφέρον, ένα πάθος για επικοινωνία και ουσιαστική προσφορά”, αναφέρει ο Κώστας Γάκης.

Για τον ίδιο, το συγκεκριμένο κείμενο του Γιάλομ έχει πολλά να μας πει για τις εμμονές του έρωτα, για το γήρας, για την έλλειψη επικοινωνίας στις σχέσεις μας και για τις επιφανειακές μας βεβαιότητες που είναι καλό που και που να τις ταρακουνάμε.

“Επειδή η εμπειρία μου στη σκηνοθεσία έχει κυρίως να κάνει με κωμωδίες είναι η πρώτη φορά που θέλω να αγγίξω μια πιο υπαρξιακή πλευρά του θεάτρου. Στόχος μου είναι να σπάσω την προκατάληψη ότι ένα υπαρξιακό θέαμα είναι βαρύ και φορτωμένο με παύσεις και σοβαροφάνεια. Αντίθετα, ‘Ο δήμιος του έρωτα’ ευελπιστώ να είναι μια καλοκουρδισμένη παράσταση με κοφτό και απροσδόκητο μοντάζ, να χρησιμοποιήσω δηλαδή τους ρυθμούς που έμαθα από τις κωμωδίες σε ένα θέαμα πιο υπαρξιακό”, εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Παναγιώτα Κοκορού, τις χορογραφίες η Έλενα Γεροδήμου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος και τους φωτισμούς ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος

Πρεμιέρα: Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ημέρα & Ώρα:
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο (Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ ‘Ανω των 65): 12€

Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418 579 (Δευτ-Παρ 11.00 – 14.00)
Online: www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC (εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή)

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3418 550

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...