Ο Δήμος Δωρίδος για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο Ευπάλιο.

Λιδωρίκι, 31/1/2021

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Λιδωρίκι
Ταχ. Κώδικας: 330 53
Τηλέφωνο: 2266350125
Fax: 2266022397
e-mail : [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες 3 ημέρες παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας ιδιαίτερα στην κοινότητα Ευπαλίου.

Από την πρώτη κιόλας ενημέρωση από τον αγροτικό περιφερειακό ιατρό Ευπαλίου και την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου πάρθηκαν άμεσα μέτρα πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του Νομού, για διερεύνηση του φαινομένου καθώς και την πιθανή συσχέτιση του με το πόσιμο νερό της κοινότητας Ευπαλίου.

Συγκεκριμένα :

α) Έγινε λήψη δειγμάτων νερού και αποστολή τους στα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών για όσο το δυνατόν άμεση ενημέρωση.

β) Έγινε έλεγχος της δεξαμενής, του δικτύου ύδρευσης καθώς και του συστήματος χλωρίωσης χωρίς να βρεθεί κάτι που να υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα.

Σήμερα ενημερωθήκαμε μέσω email από τα Αναλυτικά εργαστήρια Αθηνών ότι οι μέχρι τώρα αναλύσεις των δειγμάτων δείχνουν απουσία παθογόνων οργανισμών (μηδενικά κολοβακτηρίδια , Εcoli, Νοροιός, Ιός Ηπατίτιδας).

Σύμφωνα και με τις υποδείξεις των ειδικών θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι καθ’ όλη την εβδομάδα καθώς και έλεγχοι από την υπηρεσία ύδρευσης για τυχόν πρόβλημα του δικτύου.

Ο Δήμος Δωρίδος με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών φορέων ευρισκόμενος σε πλήρη συνεργασία μαζί τους.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Δωρίδος ενώ για κάθε εξέλιξη θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Ο Αντιδήμαρχος
Μανώλης Μαυρομμάτης



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...