Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο nafpaktianews.gr:''Nα εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές δυνατότητες του νομού μας''

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο nafpaktianews.gr ο Ναυπάκτιος  υποψήφιος  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αιτ/νια Δημήτρης Κωνσταντόπουλους.

 

 

1. Κύριε Κωνσταντόπουλε, αποφασίσατε να πολιτευτείτε σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία τόσο για το πολιτικό όσο και για το οικονομικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον τι σας οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση;

Κατέρχομαι υποψήφιος για να συμβάλλω σε αυτό τον κρίσιμο για τη χώρα και το κόμμα μου αγώνα, συνειδητοποιώντας παράλληλα ότι οφείλω να είμαι ένας από αυτούς που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις και που ξέρουν να αναλαμβάνουν ευθύνες.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη την 7η Μαϊου, να μπει στο δρόμο του κάθε μορφής εξορθολογισμού. Ανεπάρκειες, αστοχίες και στρεβλώσεις που προκλήθηκαν στο παρελθόν πρέπει να πάψουν να υφίστανται. Η παρουσία μου υπηρετεί ακριβώς αυτά τα προαπαιτούμενα και όπως έχω ξαναδηλώσει θεωρώ ότι με αυτή εκπληρώνω το ατομικό μου καθήκον και υποχρέωση.

2. Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας ψηφοφόρος να επιλέξει ένα εκ των μνημονιακών κομμάτων προκειμένου να τον βγάλει από το οικονομικό τέλμα όταν και αυτό συνέβαλλε στην επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης;

Από την πρώτη στιγμή όλοι θυμούνται ότι τα μεγάλα προβλήματα της χώρας οδήγησαν τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε αναζήτηση οδών διαφυγής και σε αντιμετώπιση αρχικά της κρίσης μέσω δανεικών τουλάχιστον για να κερδιθεί χρόνος. Η διαδικασία αυτή οδήγησε στο μνημόνιο, κυρίως σαν απάντηση στο υπό ασφυκτικό χρονικό περιορισμό δίλημμα του τύπου «τώρα υπογράφετε ή αύριο δεν πληρώνονται δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι».

Η αλήθεια είναι ότι κανείς σκεπτόμενος που καταχωρείται στους «μνημονιακούς» δεν είναι βολεμένος πνευματικά και πολιτικά. Όλοι ψάχνουμε λύσεις και διέξοδο στα αδιέξοδα.

Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή, έσπευσαν να χαρακτηριστούν «αντιμνημονιακοί» ονομάζοντας παράλληλα κάποιους άλλους «μνημονιακούς», παράγοντας τεχνητά ένας νέο διχασμό με παρεπόμενο τον προσανατολισμό μεγαλύτερου μέρους του λαού προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, ταυτόχρονα όμως αποπροσανατολιζόμενου, ώστε να μην αντιμετωπίζονται τα πραγματικά ερωτήματα και προβλήματα. Οι ετερόκλητες πολιτικές αυτές δυνάμεις καιροσκοπώντας, επωφελούνται μέσω του λαϊκισμού και της δημαγωγίας και χωρίς να προτείνουν κάτι απτό, υλοποιήσιμο και συγκεκριμένο.

Η πραγματική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί πια να συγχωρήσει αστοχίες, χρονοτριβή, πειράματα και αλόγιστες υποσχέσεις. Οφείλουμε να προχωρήσουμε την 7η Μαΐου στις αλλαγές που απαιτούνται ώστε η Χώρα να βρεθεί σε μια νέα αφετηρία μεγάλης δυνατότητας και αειφόρου ανάπτυξης. Φυσικά η άρνηση, με επίγνωση των διακυβευμάτων του απλού πολίτη, επιδεικνύοντας παράλληλα και την απαιτούμενη σωφροσύνη, είναι πάντα πλοηγός στη σκέψη μου.

Σε αυτές τις εκλογές, διεκδικούμε την εμπιστοσύνη από τους σώφρονες Έλληνες, που αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

3. Θεωρείστε νέος στον εκλογικό στίβο, άφθαρτος ,με πείρα όμως στην πολιτική σκηνή ,αφού έχετε θητεύσει μέχρι πρότινος δίπλα στον Υπ.υγείας Α.Λοβέρδο. Όταν του αναφέρατε ότι θα ασχοληθείτε με την πολιτική ενεργότερα τι σας συμβούλευσε;

Ο Α. Λοβέρδος, ένας πολιτικός που η πολιτική του διαδρομή αποτελεί τον καθρέφτη ενός πολιτικού άνδρα που από τα πρώτα του πολιτικά βήματα μίλησε στην καρδία του απλού πολίτη.

Ένας από τους λίγους πολιτικούς που διέγνωσε το μέγεθος της πολιτικής κρίσης και μίλησε τολμηρά για αυτή με την φράση «δεν υπάρχει σάλιο». Η  ιδιαίτερη σχέση που έχω με τον Α. Λοβέρδο και η καθημερινή τριβή μαζί του μου κατέδειξε ότι θα πρέπει σε αυτές τις εκλογές να μιλήσουμε στην κοινωνία ειλικρινά και της κάνουμε γνωστό το μέγεθος του προβλήματος. Μου ζήτησε να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός και να έχω πάντα στο μυαλό μου τα προβλήματα και τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε αυτά τα δύο χρόνια τόσο στο Υπ. Εργασίας όσο και στο Υπ. Υγείας ώστε ο πολίτης να αποφασίσει ψύχραιμα, λογικά και όχι με θύμο.

Η χαρακτηριστική του φράση που θυμάμαι φ

εύγοντας για την Αιτωλοακαρνανία ήταν η εξής: «Έχε εμπιστοσύνη στην κρίση του Έλληνα πολίτη. Η υποψηφιότητά σου εκφράζει το νέο και αυτή είναι η παρακαταθήκη σου και η δέσμευσή σου στους πολίτες.»

4. To διακύβευμα κ.Κωνσταντόπουλε αυτών των εκλογών ποιο θα πρέπει να είναι;

Όπως σας προανέφερα, τα διακυβεύματα περαιτέρω ανεπαρκειών, στρεβλώσεων και αστοχιών μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι η αυθυπαρξία και η προοπτική της χώρας.

 

5. Να έρθουμε λίγο στην Αιτωλοακαρνανία. Είναι ένας νομός που αντιμετωπίζει ευρύτατα το φάσμα της ανεργίας, της χαμηλής παραγωγικότητας παρόλο που θεωρείται ένας αγροτικός νομός. Πρέπει η Αιτωλοακαρνανία να βγει από την εσωστρέφεια της. Έχετε τις λύσεις;

Μέσω της ενασχόλησης μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, στης οποίας τα δρώμενα συμμετέχω αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα, γνώρισα καλά τόσο τον πλούτο όσο και τα προβλήματα του μεγαλύτερου Νομού της Ελλάδας. Η Αιτωλοακαρνανία δεν αποτελεί εξαίρεση στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας.

Στο νομό μας, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης μπορεί να προέλθει από ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και αύξηση της παραγωγικότητας. Πέρα από τη στήριξη των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, πρέπει να επενδύσουμε σε νέες καινοτόμες καλλιέργειες (ροδιές, μύρτιλο, ιπποφαές, κλπ.), με παράλληλη στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών. Επίσης, σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης πρέπει να αποτελέσει η κτηνοτροφία. Η δε τυποποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων όπως και των προϊόντων αλιείας, καθίσταται αναγκαία.

Βάρος επίσης πρέπει να δοθεί στον τουρισμό, τη “βαριά βιομηχανία” της χώρας. Η διασύνδεση της Αιτωλοακαρνανίας με τα Ιόνια νησιά και το λιμάνι της Πάτρας και η ανάπτυξη θεματικού τουρισμού στο τρίγωνο Ολυμπία – Αιτωλοακαρνανία – Δελφοί πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Η ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας μας έδειξε το δρόμο για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.  Η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών μπορούν αναμφίβολα να μετατρέψουν τη περιοχή σε αγαπημένο προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

Προτεραιότητα έχουν όχι μόνο όσα προανέφερα αλλά και η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας συμβατής με τα πραγματικά πλεονεκτήματα του Νομού που μέχρι τώρα έχουν αποδώσει ελάχιστα σε σχέση με τις δυνατότητές τους.

6. Γυρίζετε το νομό μας, συναναστρέφεστε με πολίτες, ακούτε τα παράπονά τους, τα προβλήματά τους. Πόσο έτοιμος νιώθετε να συγκρουστείτε με αντιλήψεις, με αγκυλώσεις και να παλέψετε για την επίλυσή τους;

Η έννοια της πολιτικής εμπεριέχει κατά βάση την αντιμετώπιση ποικίλης φύσεως προβλημάτων με ανάγκη για άμεση λύση και με μοναδικό προς τούτο δρόμο την πρόκληση σύνθεσης μέσα από διαφορετικές συνιστώσες και συμπεριφορές.

Η ετοιμότητα λοιπόν για την οποία με ρωτάτε, προκύπτει από το γεγονός ότι εντάσσομαι σε αυτή ακριβώς τη πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά. Προς την κατεύθυνση όμως αυτή πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος, κατανοώντας ότι αυτό είναι το πραγματικό του συμφέρον.

7. Πιστεύετε ότι είναι καιρός η Ναυπακτία ειδικότερα να αποκτήσει τη δική της φωνή στο κοινοβούλιο; Η απουσία της θεωρείτε ότι της έχει στερήσει πράγματα;

Τα προβλήματα, οι δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ναυπακτίας, συνυπάρχουν και είναι αδιαμφισβήτητα. Όποιος τα γνωρίζει αυτά, κατανοεί ότι υπάρχει πεδίο ενασχόλησης για ανάπτυξη κάθε μορφής, για την οποία μέχρι τώρα δεν έχουμε ασχοληθεί όσο θα έπρεπε.

Η υποψηφιότητά μου, βασιζόμενη πρωτίστως στην αγάπη για τον τόπο μου προσανατολίζεται στην διαμόρφωση μαζί με άλλους των συνθηκών αυτών για επενδυτική προώθηση και επίτευξη αποτελεσμάτων, χωρίς λαϊκισμούς ή κορώνες.

8. Λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, των πιο κρίσιμων εκλογών για πολλούς από την μεταπολίτευση, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους Ναυπάκτιους ψηφοφόρους, στους Αιτωλοακαρνάνες φίλους σας που στέκονται διστακτικοί απέναντι στο ΠΑΣΟΚ;

Το μήνυμα που επιθυμώ να στείλω με την υποψηφιότητά μου στους Ναυπάκτιους είναι:

«Αγαπώ τη Ναυπακτία, την περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα, ωρίμασα και που πάντα θα ανήκω και αν αυτή επιλέξει να με τιμήσει στηρίζοντάς με, αυτό θα μου δημιουργήσει ιδιαίτερη χαρά και δέσμευση.

Σε μια εποχή πολύ δύσκολη με καλές προδιαγραφές για τον λαϊκισμό και την όποια αρνητική συμπεριφορά, καλώ τους Ναυπάκτιους να ψηφίσουν θετικά. Θετικά ως προς αυτούς που παίρνουν δύσκολες αποφάσεις, που αναλαμβάνουν ευθύνες, που αδικούνται από προσωρινές κρίσεις και που πιστεύουν ότι θα είναι οι δικαιωμένοι του αύριο.»

9. Πόσο κοντά σας είναι οι δικοί σας άνθρωποι σε αυτό τον αγώνα και πόσο σας βοηθούν στις απαιτήσεις ενός προεκλογικού αγώνα;

            Είμαι ένας εκ των 8 παιδιών της οικογένειας του ιερέα Χρήστου Κωνσταντόπουλου. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μου κατάλαβα ότι η οικογένειά μου ήταν η πραγματική μου δύναμη και το στήριγμά μου, γι’ αυτό ίσως επέλεξα να δημιουργήσω και ο ίδιος σε πολύ μικρή ηλικία τη δική μου επίσης πολύτεκνη οικογένεια.

Ως νέος υποψήφιος, δε σας κρύβω ότι ο προεκλογικός αγώνας υπήρξε πρωτόγνωρα δύσκολη αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα, όπως άλλοι το «μηχανισμό» των ανθρώπων που χρειάζεται κανείς για να υποστηριχθεί πολλαπλώς σε αυτή του την προσπάθεια.

Οι άνθρωποι που με βοηθούν και στέκονται δίπλα μου σε αυτή μου την προσπάθεια είναι η οικογένειά μου και οι στενοί μου φίλοι που έχουν παρακολουθήσει από κοντά την μέχρι τώρα πορεία μου.Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας εκ του ερωτήματός σας να τους εκφράσω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου, δεσμευόμενος να τιμήσω και να διαφυλάξω τις αξίες μου και να διατηρήσω ανέπαφη την πολιτική μου κατεύθυνση και νοοτροπία στην οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενα ερωτήματά σας.

Kύριε Κωνσταντόπουλε, σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...