Ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Σόουμαν, ακροβάτης, μάγος, μίμος και σκηνοθέτης, ο εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν, Τζέιμς Τιερρέε, επιστρέφει στην χώρα μας, αυτή τη φορά με την παράσταση «Tabac Rouge» που θα παρουσιάσει για τρεις ημέρες -από 22 έως 24 Νοεμβρίου-στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών
Ο Τζέιμς Τιερέε, σκηνοθετεί και χορογραφεί την ιστορία ενός απογοητευμένου και κακομαθημένου βασιλιά, που έχει βαρεθεί το σύστημα που εξουσιάζει, όμως οι υπήκοοί του δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί. Είναι η παράσταση «Tabac Rouge» που ο γνωστός showman και εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν  θα παρουσιάσει για τρεις ημέρες -από 22 έως 24 Νοεμβρίου-στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Σε ένα θεαματικό σκηνικό, όπου μια μηχανή από καθρέφτες κινείται διαρκώς και πολλαπλασιάζει το χώρο, εκτυλίσεται η ιστορία με τον βασιλιά. Περιστοιχισμένος από χορευτές και ακροβάτες, παγιδευμένους σ’ έναν χορό τελετουργικό, με τον οποίο προσπαθούν να ξορκίσουν την απόγνωση της μικρής κοινωνίας τους που προσπαθεί να οραματιστεί ένα μέλλον.

Εφευρέτης ενός δικού του είδους θεάτρου, που συνδυάζει τσίρκο, μπουρλέσκ, χορό, μουσική και θεαματικά σκηνικά, ο Τιερρέ δημιουργεί παραστάσεις τις οποίες οι φανατικοί θαυμαστές του αναμένουν κάθε φορά με ανυπομονησία ως «γεγονότα». Ο Τιερρέ, χαρισματικός όπως πάντα στη σκηνή, υπογραφεί τη σκηνοθεσία μιας παράστασης σπάνιας εικαστικής δύναμης που θα αφήσει άφωνους τους φανατικούς, μικρούς και μεγάλους, θαυμαστές του.

«Δεν επιθυμώ να δίνω ορισμούς, αλλά να αφήνω τον θεατή να βυθίζεται στο σύμπαν που δημιουργώ επί σκηνής και να αντιδρά με οποιονδήποτε τρόπο, συναισθηματικά ή λογικά. Δεν θέλω να παίζω το ρόλο του αφηγητή. Θέλω να είμαι για τον θεατή κάποιος που τον ξεβολεύει» έχει δηλώσει ο Τιερέε για τη δουλειά του. Η πρώτη φορά που ήρθε στη χώρα μας ήταν πριν τρία χρόνια με την παράσταση «Ραούλ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

22-24 Νοεμβρίου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Τιμές εισιτηρίων: από 10 έως 36 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...