Ο εισαγγελέας είπε το “ναι” για να εκδοθεί στη Γαλλία ο Mr Bitcoin

Ο εισαγγελέας είπε το “ναι” για να εκδοθεί στη Γαλλία ο Mr Bitcoin

Να απορριθφεί η έφεση που κατέθεσε ο Mr Bitcoin κατά της απόφασης του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρότεινε στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής, εισηγούμενος έτσι την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στην Γαλλία.

Η συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου, διεξήχθη μέσα σε κλίμα έντασης, μετά το αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου για εξαίρεση των δικαστών της έδρας και του εισαγγελέα. Σύμφωνα με την δικηγόρο του εξζητουμένου, παραβιάστηκαν τα δικαιώματα του 38χρονου Αλεξάντερ Βίνικ καθώς, όπως είπε, η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του εντολέα της λόγω κόπωσης και δεν του επέτρεψε να ακουστεί όταν ζήτησε το λόγο.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ο Αλεξάντερ Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης που επικρατούσε ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

 Ο Mr Bitcoin φέρεται να εμπλέκεται σε «ξέπλυμα» περίπου 130 εκατ. ευρώ, που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, τα οποία όπως αναφέρουν προέρχονται από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα. Παράλληλα, την έκδοση του Βίνικ έχουν ζητήσει η ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο εκζητούμενος λέει όχι σε ΗΠΑ και Γαλλία, αλλά συναινεί με την έκδοση του στην Ρωσία.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/347306-O-eisaggeleas-eipe-to-nai-gia-na-ekdothei-ste-Gallia-o-Mr-Bitcoin ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...