Ο… εμφύλιος του Ηλία Παναγιώταρου!

Ο... εμφύλιος του Ηλία Παναγιώταρου!
Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στο BBC o γνωστός Ηλίας Παναγιώταρος δηλώνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να μπει σε έναν νέου τύπου εμφύλιο…
«Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος λέει ο Παναγιώταρος στη συνέντευξή του», δίνοντας στoν συντάκτη του άρθρου την ευκαιρία να σημειώσει ειρωνικά ότι εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα γνωρίσει στιγμές τεράστιας εμπορικής επιτυχίας δεδομένου ότι πουλά είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι ανηρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας.

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη –ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους– να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές».

Υπενθυμίζοντας ότι τα σχόλια αυτά δεν προέρχονται από κάποιον περιθωριακό τύπο αλλά από ένα μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη κάνει εκτενή αναφορά στα επεισόδια του Corpus Christi, κατά τη διάρκεια των οποίων ο «κ. Παναγιώταρος κατεγράφη να βρίζει με ρατσιστικές και ομοφοβικές φράσεις τον σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές της παράστασης που είχαν λουφάξει μέσα στο θέατρο».

Το άρθρο επισημαίνει την αδράνεια της αστυνομίας που παρακολουθύσε εμφανώς «ανυποψίαστη» τα διαδραματιζόμενα ενώ σημειώνει και την αποτροπή της σύλληψης ενός διαδηλωτή από τον βουλευτή της Χ.Α Χρήστο Παππά.

Φιλοξενεί δε δηλώσεις του σκηνοθέτη της παράστασης που καταγγέλει ότι η μητέρα του δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα: «Θα σου στείλουμε το γιο σου κομματάκια μέσα σ΄ ενα κουτί».

Σε σχέση με τα επεισόδια της Ραφήνας ο Κ. Παναγιώταρος ερωτάται:

Πως συμβιβάζεται ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διατηρεί ένστολες ομάδες που αναλαμβάνουν δια της βίας να επιβάλουν το νόμο ελέγχοντας έγγραφα και αναποδογυρίζοντας πάγκους;

Ο κ. Παναγιώταρος εξηγεί:

«Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπάιθριες αγορές της Ελλάδας. Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο. Τώρα με το που πέφτει αν τηλέφωνο ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αμέσως και η Αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. (…) Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας.

Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: «Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα». Ούτε ένας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...