Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο Ρόσγουελ το 1947 ανήκουν σε εξωγήινο ιπτάμενο δίσκο και ότι το περιστατικό συγκαλύφτηκε από τον στρατό – Καρέ της αμφιλεγόμενης ταινίας πωλείται σε δημοπρασία στην αγορά NFΤ

Στο «σφυρί» βγαίνει το αρνητικό του αμφιλεγόμενου φιλμ από το Συμβάν του Ρόσγουελ που φέρεται ότι κατέγραψε συντρίμμια από ιπτάμενο δίσκο, με τιμή εκκίνησης το 1 εκατομμύριο δολάρια. Το φιλμ πωλείται στην αγορά NFΤ, για 450 Ether, ένα είδος κρυπτονομίσματος. Το NFT είναι ένα ψηφιακό πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.

Η ταινία των 16 mm δείχνει τα όσα ακολούθησαν μετά την υποτιθέμενη συντριβή UFO στο Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό, με μια ανθρωποειδή φιγούρα σε χειρουργικό τραπέζι. Διάρκειας 17 λεπτών, η ταινία δείχνει την περίεργη φιγούρα να έχει μια τεράστια πληγή στο δεξί πόδι, μεγάλα μάτια και κρανίο, καθώς και κάποια άτομα να περπατούν γύρω από την περίεργη φιγούρα, φορώντας λευκά κοστούμια.

Ο νικητής της δημοπρασίας θα λάβει το βίντεο ως NFT, που αποδεικνύει την αυθεντικότητά του μέσω γραμμών κώδικα. Η δημοπρασία διεξάγεται από την Rarible, που θεωρείται ως η μεγαλύτερη αποκεντρωμένη, δημιουργική αγορά NFT και διαθέτει μεγάλη ποικιλία.

Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι το βίντεο έχει πιστοποιηθεί από την CIA

Επίσης, ο νικητής θα λάβει και ένα φυσικό πλαίσιο 16 mm από την αρχική ταινία, που γυρίστηκε το 1947, σύμφωνα με δήλωση. Ο ιδιοκτήτης της ταινίας, Βρετανός επιχειρηματίας Ray Santilli, υποστηρίζει ότι το βίντεο έχει «πιστοποιηθεί» από την CIA. Ο Santilli το απέκτησε το 1992, από συνταξιούχο στρατιωτικό καμεραμάν των ΗΠΑ, αναφέρει.

Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι παρακολουθεί όλη την ιστορία που περιβάλλει την ταινία εδώ και 30 χρόνια«Όταν είδα για πρώτη φορά τα έγγραφα της CIA που επαληθεύουν το συμβάν του Ρόσγουελ και την ταινία Alien Autopsy, ένα μεγάλο βάρος έπεσε στους ώμους μου», σημειώνει, θεωρώντας ότι το προς δημοπρασία αντικείμενο είναι ένα από τα πολυτιμότερα που έχουν βγει ποτέ στο σφυρί.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...