Ολόκληρο το κήρυγμα του κ.Ιεροθέου (Vid)

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Αμπελακίωτισσα της Ορεινής Ναυπακτίας λειτούργησε σήμερα ανημερα της εορτής του 15Αύγουστου,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.Ιερόθεος,ενώ ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνος και αροτκλασία στον περίβολο της Ιεράς Μονής.

Στο κήρυγμά του,ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ.Ιερόθεος επικέντρωσε σε δύο-τρία σημεία τα οποία χαρακτήρισε μυστηριώδη μέσα από το απολυτίκιο της ημέρας.

Το πρώτο έχει να κάνει με την παρθενία της,την οποία δεν έχασε παρά τη γέννησή του υιού της.Έγινε δηλαδή υπέρβαση όλων των βιολογικών καταστάσεων ώστε να καταστεί τελικά ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ.

Από το Εν τη γεννήσει,όπως αναφέρει το ιερό απολυτίκιο η Παναγία πέρασε στο εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες ,στην υπέρβαση του χώρου και του χρόνου,σε μια διαφορετική αίσθηση όλων αυτών που οι άνθρωποι βιώνουν και ερμηνεύουν το χώρο και τον χρόνο,ένα δώρο που της παραχώρησε ο ίδιος ο Θεός.

Και το τρίτο μυστήριο,”Μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωῆς”.Δηλαδή μπόρεσε η ψυχή της να ενωθεί και πάλι με το σώμα και ώς ένα πλέον ψυχή και σώμα να ανεβεί στους ουρανούς.Δηλαδή,η Παναγία βίωσε αυτό που όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα βιώσουμε με την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου,μετέχοντας όλης της δόξης του Χριστού,στη Βασιλεία των ουρανών.

Πολλοί ήταν οι προσκυνητές που ανέβηκαν στο ορεινό αυτό Μοναστήρι της Παναγίας για να εορτάσουν την Κοίμησή της, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας,ο πρόεδρος του δικηγορτικού συλλόγου Ναυπάκτου και Ι.Π. Μεσολογγίου Χρήστος Παΐσιος, η πρόεδρος του δημοτικού συβμουλίου Ναυπακτίας Αγγελική Σμπούκη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαιωαννιδης και πολλοί πιστοί από την Επαρχία αλλά και παραθεριστές στα όμορφα χωριά της.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...