Ο Θεοφάνους ζήτησε 400.000 ευρώ για συναυλίες μνήμης στην Κύπρο

Ο Θεοφάνους ζήτησε 400.000 ευρώ για συναυλίες μνήμης στην Κύπρο
Ένα ολόκληρο νησί αναστάτωσε ο Γιώργος Θεοφάνους με την πρότασή του να πραγματοποιήσει συναυλίες για τα 40 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, για τις οποίες ζητά 400.000 ευρώ!
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης πρότεινε στην κυπριακή κυβέρνηση να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση με τίτλο «Χαίρε Κύπρος», στην οποία έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος Κύπριοι τραγουδιστές και ηθοποιοί, παιδικές χορωδίες, καθώς και η Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου.

Παρ’ όλ’ αυτά, ολόκληρη η Κύπρος είναι ανάστατη από τις υπερβολικές απαιτήσεις του συνθέτη.

«Δεν είμαστε στην εποχή που γίνονταν τέτοιες συναυλίες με τον Γ. Νταλάρα. Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν  σε παιδιά που δεν έχουν να φάνε», δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Εκατοντάδες είναι επίσης τα μηνύματα δυσαρέσκειας που φτάνουν στην κυπριακή βουλή από απλούς πολίτες που εκφράζουν φόβους ότι οι εκδηλώσεις αυτές θα αποκτήσουν αισθητική «νυχτερινής πίστας».

«Τι να γιορτάσουμε; Γιορτάζεις επετείους από χαρά, σημαντικά γεγονότα, όμορφα. Θα γιορτάσουμε 40 χρόνια σκλαβιάς; Μπράβο μας.», έγραψε η Rose Michaelides.

Πάντως ο Γιώργος Θεοφάνους έχει και τους υποστηρικτές του. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η πρώην σύζυγός του Ευρυδίκη, η οποία έγραψε στην προσωπική της σελίδα στο facebook:

«Η φωνή μας είναι τα τραγούδια μας. Αυτά είναι η δύναμη μας, η αντίσταση μας, ο δικός μας τρόπος έκφρασης, αντίδρασης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Κι εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Να παρακολουθούμε άπραγοι; Να κλείσουμε το στόμα μας; Εγώ ποτέ δεν το έκανα και ούτε πρόκειται.

Κι όταν το ανοίξω, τραγουδώντας θα το κάνω. Θα τραγουδήσω τον πόνο, την οργή, το θυμό, την ελπίδα φορώντας ένα χαμόγελο που θα εμψυχώσει κάθε συμπολίτη μου. Αυτός είναι ο δικός μου τρόπος. Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι.

Ενάντια λοιπόν στους προσκυνημένους, εγώ και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες από όποιο μουσικό χώρο κι αν προερχόμαστε, θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε για το πιο σημαντικό κομμάτι της ψυχής μας. Την Κύπρο μας. Θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε για την μεγαλύτερη αξία όλων. Την Ελευθερία. Και να είστε σίγουροι… ο κόσμος την καταλαβαίνει και τη νοιώθει την “αλήθεια” μας».

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...