«Το φαρμακείο στηρίζει κάθε προσπάθεια που οδηγεί με ασφάλεια στην κανονικότητα» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος τος ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη.

Αναφέρθηκε στην πίεση που έχουν δεχθεί τα φαρμακεία το τελευταίο διάστημα με τη διάθεση των δωρεάν self tests στους πολίτες και ταυτόχρονα το κλείσιμο των ραντεβού για τους εμβολιασμούς. Τέλος ενημέρωσε για τον τρόπο διάθεσης των self tests για την επόμενη εβδομάδα από 10/5.
«Οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας στάθηκαν με αυταπάρνηση δίπλα στους πολίτες. Στηρίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συνδράμουν στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία στην κανονικότητα.

Για τη διάθεση των self tests είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την κυβέρνηση προκειμένου τα επόμενα βήματα να είναι οργανωμένα και σταθερά ώστε να μην δημιουργηθούν  δυσλειτουργίες στα φαρμακεία που οφείλουν να εξυπηρετούν παράλληλα και τους πολίτες που έχουν ανάγκη τα φάρμακά τους και την επιστημονική συμβουλή του φαρμακοποιού. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και να μην υπάρξουν συνωστισμοί στα φαρμακεία» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.       

  Έτσι για την εβδομάδα που έρχεται η διάθεση των self tests στους πολίτες θα γίνεται ως εξής:
AΠO ΔEYTEPA 10/5 EΩΣ KAI TETAPTH 12/05 ΘA ΓINETAI ΔIAΘEΣH 2 self tests MONO ΣTOYΣ ΔIKAIOYXOYΣ THΣ EKΠAIΔEYTIKHΣ KOINOTHTAΣ. (ΜΑΘΗΤΕΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ)
AΠO ΠEMΠTH 13/05 EΩΣ KAI TETAPTH 19/05 ΘA ΓINETAI ΔIAΘEΣH 2 self tests MONO ΣTOYΣ ΔIKAIOYXOYΣ TOY ΔHMOΣIOY KAI IΔIΩTIKOY TOMEA.
TO ΣABBATO 15/05 Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ SELF TESTS KΛEINEI ΣTIΣ 5 TO AΠOΓEYMA KAI ΠAPAMENEI KΛEIΣTH MEXPI TH ΔEYTEPA 17/05 ΣTIΣ 8 TO ΠPΩI.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...