Ο Θ. Παπαθανάσης στο Kontranews10.Βίντεο

Δελτίο Τύπου

Για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontrachannel ανέφερε: 

«Η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν πολύ σημαντική. Τα μέτρα που πάρθηκαν έγκαιρα από την κυβέρνηση ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών ήταν τόσο σημαντικά,που τα αποτελέσματα φαίνονται ακόμη και τώρα μετά την λήξη του lockdown, και είναι πραγματικά ενθαρρυντικά. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Εμείς ως φαρμακοποιοί, είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης και μάλιστα αυτή την περίοδο, την πιο κρίσιμη που γίνεται η μετάβαση στην κανονικότητα. Συνεχίζουμε με αυταπάρνηση να επικοινωνούμε, όλα τα μέτρα που πήρε η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και ο ΕΟΔΥ, προκειμένου ο κόσμος να είναι καλά ενημερωμένος και να αποφεύγουμε πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε όπως η καλή αντισηψία, το καλό πλύσιμο των χεριών, η χρήση της μάσκας όπου αυτή είναι απαραίτητη, ο μη συγχρωτισμός.

Από τις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν τα σύνορα της χώρας σε 29 χώρες, άρα μπορούμε να ευελπιστούμε σε μια καλύτερη μέρα και στο κομμάτι του τουρισμού. Το κάθε βήμα ελέγχεται πάρα πολύ. Το ότι θα έρθουν άνθρωποι από το εξωτερικό σαφέστατα προβληματίζει δουλεύουμε όμως βήμα βήμα και επιλέγουμε τις χώρες που είναι πιο ασφαλείς και βέβαια υπάρχουν σαφέστατα μέτρα με τα οποία θα προχωρήσει ο τουρισμός».

Για το εμβόλιο ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε: 

«Φαίνεται ότι το και το θέμα του εμβολίου πηγαίνει καλά. Μέχρι τέλος του χρόνου φαίνεται πως θα υπάρξει εμβόλιο. Πολλές εταιρείες, πέντε κινεζικές,μία βρετανική και τρεις αμερικανικές εταιρείες βρίσκονται σε στάδιο κλινικών μελετών σε ανθρώπους με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Να μην ξεχνάμε ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές, την προηγούμενη χρονιά πήγαμε καλά στον εμβολιασμό. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...