Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση


25/05/2020 – 09:30

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την Πρωτομαγιά όπου είχε δώσει το “παρών” στα εγκαίνια βιομηχανίας λιπασμάτων.

Αυτήν τη φορά ο Βορειοκορεάτης ηγέτης προήδρευσε της σύσκεψης του ανώτατου κυβερνητικού στρατιωτικού οργάνου, της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, κατά την οποία σκιαγράφησε νέες πολιτικές για περαιτέρω αύξηση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Αυτή ήταν η πρώτη του εμφάνιση εδώ και εβδομάδες, μετά τις φήμες ότι ήταν βαριά άρρωστος ή και νεκρός. Πάλι είχε να εμφανιστεί περισσότερες από είκοσι ημέρες πυροδοτώντας νέες φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Ακόμη είναι ασαφές γιατί ο Κιμ επιλέγει να μην εμφανίζεται για τόσο καιρό δημοσίως. Υπενθυμίζεται ότι οι φήμες πως έχει προβλήματα υγείας ή ακόμη και ότι έχει πεθάνει ξεκίνησαν όταν δεν έδωσε το “παρών” στην τελετή για τα 108α γενέθλια του παππού του και ιδρυτή του κράτους Κιμ Ιλ Σουνγκ, στις 15 Απριλίου.

Πάντως, σύμφωνα με το KCNA, η σύσκεψη της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής καθόρισε κρίσιμα μέτρα για σημαντική αύξηση της ικανότητα των πυροβόλων δυνάμεων του στρατού. Επίσης, το KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ υπέγραψε εφτά νομοθετικές πράξεις για τα στρατιωτικά μέτρα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη. Επιπλέον, το πρακτορείο δημοσίευσε φωτογραφίες του Κιμ να προεδρεύει της σύσκεψης από το βήμα, ενώ από από κάτω να κάθονται άνδρες με στρατιωτική στολή.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...