Ο κορωνοϊός “ρίχνει” ξανά τις τιμές του πετρελαίου

Ο κορωνοϊός “ρίχνει” ξανά τις τιμές του πετρελαίου
Ο κορωνοϊός

Οι τιμές του αργού κατέγραψαν πτώση την Παρασκευή, καθώς το φάσμα της αβεβαιότητας που έχει εγείρει η πανδημία του κορωνοϊού επιμένει, αναζωπυρώνοντας τους φόβους περί μείωσης της ζήτησης.

Η τιμή του βαρελιού του West Texas Intermediate (WTI) προς παράδοση τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 23 σεντς κι έκλεισε στα 38,49 δολάρια στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYME), ενώ η τιμή του βαρελιού του Brent προς παράδοση τον Αύγουστο έπεσε 3 σεντς για να κλείσει στα 41,02 δολάρια στην αγορά παραγώγων ICE του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Baker Hughes, εταιρεία ειδικευμένη στην παροχή υπηρεσιών σε πετρελαϊκές εταιρείες, ο αριθμός των πετρελαιοπηγών όπου γίνεται εξόρυξη στις ΗΠΑ μειώθηκε στις 188 (–1) την τρέχουσα εβδομάδα.

Όλη την εβδομάδα, η τιμή του βαρελιού του WTI υποχώρησε κατά 3,4%, ενώ αυτή του Μπρεντ κατά 2,8%.

Η υποχώρηση των τιμών καταγράφηκε την ώρα που ανακοινώνονται αριθμοί-ρεκόρ ως προς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη θρηνεί περίπου 125.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ενώ τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό είχαν ξεπεράσει τα 2,4 εκατομμύρια ως το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...