Ο Κουίκ μίλησε με Βενιζέλο και Κουβέλη για να σωθούν 1 εκατ. πολίτες

  Ο Κουίκ μίλησε με Βενιζέλο και Κουβέλη για να σωθούν 1 εκατ. πολίτες
Μια ύστατη προσπάθεια για την ανακούφιση ενός εκατομμυρίου πολιτών που “πνίγονται” από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο έκανε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, μίλησε τηλεφωνικά με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αντίστοιχα, ζητώντας τους να μην τεθεί σε ισχύ ο λεγόμενος “νόμος Τόμσεν”,σύμφωνα με τον οποίο πολίτες που δεν εξοφλήσει τα χρέη τους προς το κράτος θα κληθούν από τις εφορίες.

Ο κ. Κουίκ νωρίτερα είχε συζητήσει το ίδιο θέμα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.

Σημειώνεται, ότι ο Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την αναγκαιότητα επιβεβλημένης μακροπρόθεσμης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Το περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για ρύθμιση, σε περιορισμένο αριθμό δόσεων, της εξόφλησης των πάσης φύσεως νέων έκτακτων φόρων που θα καταλογιστούν στους Έλληνες πολίτες με σημειώματα που ήδη αρχίζουν να τα αποστέλλουν οι ΔΟΥ, αλλά και με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος για το 2011. Πλην όμως, δε γίνεται κανένας λόγος από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών για το βαρύ φορτίο που έχουν στην πλάτη τους τουλάχιστον 1.000.000 Έλληνες πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Είναι προφανές ότι η βαθιά ύφεση, οι πάνω από ένα 1.000.000 άνεργοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που έκλεισαν, η ανύπαρκτη ρευστότητα της αγοράς και η συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της κάθε ελληνικής οικογένειας, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι ακόμα και οι συνεπέστεροι μέχρι χθες Έλληνες φορολογούμενοι, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με το υπάρχον καθεστώς ρύθμισής τους. Δηλαδή με πολύ μικρό αριθμό δόσεων σε σχέση με τον όγκο των οφειλών.

Θεωρώ περιττό να υπενθυμίσω ότι τα χρέη και προς το Δημόσιο και προς τις Τράπεζες και προς ιδιώτες έχουν αυξήσει σε δραματικό βαθμό τις αυτοκτονίες των Ελλήνων πολιτών”.

Πηγή:parapolitika.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...