Ο “Κύκλος των χαμένων ποιητών” τον Οκτώβριο στο θέατρο ΚΑΠΠΑ

Ο “Κύκλος των χαμένων ποιητών” τον Οκτώβριο στο θέατρο ΚΑΠΠΑ
Ο


18/03/2020 – 16:41

ΤουΣταύρου Ξηντάρα

Ευελπιστώντας ότι μέχρι τον Οκτώβριο η κατάσταση με τον κορωνοιό θα έχει εξομαλυνθεί, οι ηθοποιοί εξακολουθούν να ονειρεύονται τη μεγάλη τους αγάπη το θέατρο. Πρώτα ο Θεός λοιπόν, «Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών».

“Oh Captain, my Captain!” έρχεται τον Οκτώβριο του 2020 στο θέατρο ΚΑΠΠΑ από την PeopleEntertainmentGroup. Τη θεατρική μεταφορά του εξαιρετικά επιτυχημένου σεναρίου του Τομ Σούλμαν σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Στο ρόλο του αντικομφορμιστή καθηγητή Τζον Κίτινγκ ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Carpediem θα είναι το σύνθημα του επόμενου χειμώνα!

Σπύρος

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητων (DeadPoetsSociety) είναι αμερικανική δραματική ταινία, παραγωγής 1989, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ και σε σενάριο του Τομ Σούλμαν. Η ταινία διαδραματίζεται στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959 και αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους ποίηση. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν.

Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου.

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...