Ο Κ. Χατζηδάκης «υποσχέθηκε» 30.000 θέσεις εργασίας

 Ο Κ. Χατζηδάκης «υποσχέθηκε» 30.000 θέσεις εργασίας
Τη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας άμεσα και 60.000 θέσεις έμμεσα εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θέτοντας ως πρώτη του προτεραιότητα τα μεγάλα οδικά έργα και την επανέναρξη των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Ως δεύτερη προτεραιότητα ο κ.Χατζηδάκης έθεσε την επιτάχυνση απορρόφησης του ΕΣΠΑ, το οποίο όπως είπε, θα επιτευχθεί με απλοποίηση των διαδικασιών και διαρκή επόπτευση 181 μεγάλων έργων.

Ως τρίτη προτεραιότητα ιεράρχησε τις ιδιωτικοποιήσεις   της ΤΡΕΝΟΣΕ και της ROSCO, οι οποίες διαβεβαίωσε πως θα γίνουν «με φροντίδα για τους φορολογούμενους και μέριμνα για τους εργαζόμενους».

Επίσης στάθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων με νέο νόμο, με στόχο να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Πέμπτη προτεραιότητα είναι κατά τον υπουργό Ανάπτυξης η Εθνική Στρατηγική Εξαγωγών, αφού όπως σημείωσε, «το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο αποτελεί βασική αιτία της κρίσης. 

Ακόμη μία προτεραιότητα του υπουργείου που γνωστοποιήθηκε είναι η απελευθέρωση της αγοράς στις Υπεραστικές Επιβατικές Οδικές Μεταφορές ΚΤΕΛ έως το 2015.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και το γνωρίζουμε. Θέλω να πολιτευθώ σαν να είναι η τελευταία μου θητεία αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Χαρίζω ευχαρίστως τις επόμενες εκλογές σε όποιον θέλει να τις κερδίσει. Μου φτάνει να έχουμε κάνει ό,τι επιβάλει η συνείδησή μας για τη σωτηρία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...