Ο Λέτο ξόρκισε την κατάρα των πολλών χαμένων ευκαιριών

Ο Λέτο ξόρκισε την κατάρα των πολλών χαμένων ευκαιριών

2-0 Ο ΠΑΟ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ                                                                                                                                    

Ο Σεμπάστιαν Λέτο έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο σημερινό ματς με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο (2-0), ξορκίζοντας την… κατάρα των πολλών χαμένων ευκαιριών που και πάλι έκανε την εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Αργεντινός άσος ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τον Παναθηναϊκό με το γκολ που σημείωσε στο 58’, σ’ ένα ματς που οι πράσινοι έκαναν εννέα τελικές σε λιγότερο από ένα ημίχρονο χωρίς να βρουν δίχτυα.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε και η είσοδος στο ματς του Εμποκού (55’) αντί του Χουχούμη από τον Στραματσιόνι, με τον διεθνή από το Κονγκό να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού κλειδώνοντας τη νίκη στο 62’.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και πολιόρκησε από το ξεκίνημα του αγώνα την περιοχή του Περνίς.

Στο 6’ ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε κόρνερ αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ιβανόφ ήταν αδύναμη, πάνω στον Περνίς, ενώ στο 9’ ο Λουντ σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Λουντ που βρήκε τον Λέτο, το πλασέ του οποίου πέρασε άουτ.

Στο 11’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Μπεργκ που κοντρόλαρε ωραία αλλά το πλασέ του από το ύψος της μικρής περιοχής με το αριστερό έφυγε επίσης άουτ.

Στο 12’ ο Λουντ έστρωσε στον Μπεργκ που σούταρε, αλλά ο Περνίς μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 15’ ο βοηθός Δόσης ανακάλυψε οφσάιντ τον Μπεργκ, ενώ ο Σουηδός έβγαινε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες…

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και στο 22’ ο Γουακάσο σέντραρε ιδανικά από αριστερά αλλά ο Λέτο εξ επαφής, πλάσαρε άουτ και στο 23’ πάλι ο Γουακάσο με ατομική ενέργεια σούταρε λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το δοκάρι.

Στο 26’ από το κόρνερ του Βιγιαφάνιες ο Ιβανόφ πλάσαρε ανενόχλητος λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 36’ ο Λέτο έδωσε στον Γουακάσο που σέρβιρε θαυμάσια στον Βιγιαφάνιες, το σουτ του οποίου απέκρουσε σωτήρια ο Περνίς!

Η μοναδική επικίνδυνη στιγμή για τον Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 37’ από ένα σουτ του Κυριακίδη που πέρασε άουτ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα πρώτο ημίχρονο με πολλές χαμένες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό και απόλυτη κυριαρχία των πράσινων.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο (55’) ο Στραματσιόνι έριξε στο ματς τον Εμποκού αντί του Χουχούμη (αριστερός μπακ πήγε ο Γουακάσο) και λίγο αργότερα το τριφύλλι κατάφερε να ανοίξει το σκορ (58’). Και αυτό χάρη στο πείσμα του Λέτο, που έσκαψε τη μπάλα προς τον Μπεργκ, ο Μπαρτολίνι παρενέβη με το κεφάλι και ο Αργεντινός με… τσαμπουκά την έστειλε στα δίχτυα (1-0).

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του (62’) όταν ο Εμποκού ολοκλήρωσε κλέψιμο, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα (2-0).

Στο 76’ ο Βιγιαφάνιες μπήκε στην περιοχή αλλά ο Πασάς, όντας πεσμένος στο έδαφος σταμάτησε τη μπάλα με τα χέρια, δίχως να υποδειχθεί παράβαση, ενώ στο 79’ ο Ηρακλής έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ, με τον Πασά να πασάρει στον Κυνηγόπουλο που κατάφερε ουσιαστικά σε κενή εστία να στείλει τη μπάλα άουτ.

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά ο Περνίς απέκρουσε στην κλειστή του γωνία το σουτ του Εμποκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσιόνι): Στιλ – Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουχούμης (55’ Εμποκού)- Λουντ (83’ Μίγγος), Ρέις, Γουακάσο – Βιγιαφάνιες – Λέτο (67’ Ιμπάρμπο), Μπεργκ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γ. Αμανατίδης): Περνίς – Κυριακίδης, Βοσνακίδης, Μπαρτολίνι, Σαραμαντάς –  Ρούσσος, Ινζόγλου – Μοντέιρο, Λεοζίνιο (67’ Αγγελόπουλος), Κούρος (46’ Πασάς) – Λάμπρου (78’ Κυνηγόπουλος).

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...