Ο ληστής που σκοτώθηκε στα Τίρανα και η σχέση με τη δολοφονία του Αιτωλοακαρνάνα Υπαρχιφύλακα Γ.Ανδριτσόπουλου

Ενας από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων το 2013 ήταν ο ληστής που σκοτώθηκε στα Τίρανα, κατά την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στο αεροδρόμιο την Τρίτη. Στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους τότε έχασε τη ζωή του στο Δίστομο ο Μακρύνειος Υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος.

Πρόκειται για τον Murataj Admir, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 11 επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς που είχαν αποδράσει  από τις φυλακές Τρικάλων το 2013. Μετά την απόδραση, είχε ακολουθήσει αιματηρό ανθρωποκυνηγητό, κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους μία 25χρονη κοπέλα στα Ισθμια και ο Aιτωλοακαρνάνας υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος. Στην Κόνισκα του Θέρμου μάλιστα είχαν σκοτωθεί δυο από τους δραπέτες σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς και τις ειδικές δυνάμεις με μεγάλο μέρος της καταδίωξης να γίνεται σε ορεινές περιοχές της Τριχωνίδας.

Το αιματηρό ανθρωποκυνηγητό για τους δραπέτες

Οι 11 δραπέτες είχαν αποδράσει από τις φυλακές Τρικάλων την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013. Εκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς, την ίδια ώρα, έξω από τις φυλακές συνεργοί τους άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εξωτερικοί φρουροί. Οχτώ ημέρες αργότερα, λήστεψαν ταβέρνα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών- Θήβας και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης και την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, οι δραπέτες τραυμάτισαν θανάσιμα την 25χρονη Κατερίνα, στα Ισθμια.

Η συμμορία του Μάριον Κόλα, κατευθύνθηκε προς τη Στερεά Ελλάδα και μετά από μια «συνάντηση» με πυροσβέστες σε περιοχή της Φθιώτιδας- χωρίς ευτυχώς να τους κάνουν κακό- ήρθε η τραγική δολοφονία του υπαρχιφύλακα στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας Γιώργος Ανδριτσόπουλος πατέρας δύο παιδιών με την γυναίκα του να είναι έγκυος στο τρίτο, έχασε τη ζωή του όταν κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό της συμμορίας των κακοποιών, οι αστυνομικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα η οποία αποτελούνταν από τρία άτομα, έπεσε σε ενέδρα από την συμμορία του Κόλα και παραδόθηκε, με τους κακοποιούς να παίρνουν όλο τον εξοπλισμό τους, καθώς και το αυτοκίνητο τους. Τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο, οι κακοποιοί είδαν και την δεύτερη ομάδα των δύο αστυνομικών στην οποία ήταν ο Ανδριτσόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αστυνομικοί που είχαν παραδοθεί φώναξαν στους συναδέλφους τους ότι πρόκειται για ενέδρα όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Κόλα όπως αναφέρεται άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα στον μηρό.

Στη συνέχεια οι δραπέτες πέρασαν από Αιτωλοακαρνανία με το θρίλερ να συνεχίζεται στο ορεινό Θέρμο . Σε δύσβατη περιοχή κοντά στην Κόνισκα σημειώθηκε   μάχη μεταξύ ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της Αυτονομίας, του στρατού με τους δραπέτες. Από την ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εκ των δραπετών που εμπλέκονταν στη  δολοφονία του  Γ.Ανδριτσόπουλου. Αρχικά μάλιστα διακινήθηκε η πληροφορίας πως ο ένας ήταν ο Murataj Admir. Τελικώς οι νεκροί ήταν δύο άλλοι.

Η κινηματογραφική ληστεία στα Τίρανα

Την Τρίτη, ένοπλοι ληστές εισέβαλαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Τιράνων και άρπαξαν δέκα εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που οι υπάλληλοι τα φόρτωναν σε αεροσκάφος με προορισμό τη Βιέννη.

Οι πέντε ληστές, με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, μπήκαν στην πίστα του αεροδρομίου με βαν, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα. Οι ληστές διέφυγαν με το βαν, αλλά πυροσβέστης τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Murataj Admir. Οι συνεργοί του εγκατέλειψαν το βαν και έφυγαν με άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Τα χρήματα που έκλεψαν ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που ληστές «χτυπούν» χρηματαποστολή στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Τον Ιούνιο του 2016, τρεις ληστές είχαν αρπάξει σάκους με 1 εκατ. ευρώ. Τον Φεβρουάριο του 2017, ένοπλοι ακινητοποίησαν όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και άρπαξαν 3,5 εκατ. ευρώ.

Πληροφοριες και από iefimerida.gr

agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...