Ο μεγαλομανής και φαντασιόπληκτος Γκρουέφσκι θέτει ζήτημα «Μακεδονικής μειονότητας»..

altΠροκαλεί εκ νέου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.

Kατά τη συνάντησή του στα Σκόπια με τον  Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν έθεσε θέμα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι αναφέρθηκε στη δημοσιοποιηθείσα από το 2009, έκθεση για την Ελλάδα της ανεξάρτητης εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για ζητήματα μειονοτήτων, Γκέι Μακ Ντούγκαλ, και απηύθυνε έκκληση «να εξετασθούν οι συστάσεις και οι δεσμεύσεις για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα και των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα».

«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα και του σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων της, κυρίως εκπαιδευτικών και πολιτιστικών, καθώς και υπέρ των δικαιωμάτων των προσφύγων του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, με την επιστροφή των περιουσιών τους, τη δυνατότητα να έχουν διπλή υπηκοότητα και της ελεύθερης μετακίνησής τους»,επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ – Όλη η αλήθεια με ένα κλικ !

Πηγή: agioritikovima.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...