Ο Μητσοτάκης «έκλεισε το μάτι» στους βιομήχανους και μοίρασε μειώσεις φόρων!

«Τρίβουν τα χέρια τους» οι μεγάλοι της αγοράς, μετά από τις χθεσινές υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Μειώσεις φόρων και εισφορών, μεγαλύτερη ευελιξία και χρηματοδότηση έταξε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος γνωρίζοντας καλά το ακροατήριό του, υποσχέθηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές, θα βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Με κεντρικό μήνυμα της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, «Το αύριο, σήμερα: για την Ελλάδα των άξιων και των αξιών», συνεχίστηκαν οι εργασίες της  χθεσινής εκδήλωσης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Business Europe κ. Pierre Gattaz.

 

Μητσοτάκης: Ώρα για επενδύσεις και επιστροφή καταθέσεων

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο των επιχειρήσεων και της αγοράς, , παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Υποσχέθηκε περισσότερη δικαιοσύνη, μείωση γραφειοκρατίας και λιγότερους φόρους. «Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές και θα βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά, «εσείς οφείλεται να επενδύσετε στη χώρα» σημειώνοντας πως πρέπει να πληρώνουν φόρους, εισφορές και να είναι δίπλα στους εργαζόμενους.

Έστειλε μήνυμα στους εργοδότες πως εκείνος θα τους στηρίξει, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους θα πρέπει να έχουν ικανοποιημένους τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια, κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα, καθώς όπως είπε τώρα που μειώθηκε ο κίνδυνος, η ευθύνη των ιδιωτών μεγαλώνει. Επίσης τους είπε να επιστρέψουν τις καταθέσεις που βρίσκονται στο εξωτερικό ύψους περίπου 10 δις ευρώ, ώστε να ενισχυθούν οι τράπεζες και να προσχωρήσουν σε νέες χορηγήσεις.

Στη Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν 11 θετικά παραδείγματα από την οικονομία και τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά, τον δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση.

 

ΦέσσαςΝα απελευθερωθούν οι υγιείς δυνάμεις της Οικονομίας

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, υπογράμμισε τη σχέση του ΣΕΒ με την ευρωπαϊκή ιδέα και τους φορείς που αγωνίζονται για την περαιτέρω ευρωπαϊκή εμβάθυνση, τονίζοντας πως είναι ισχυρή και αναλλοίωτη στο χρόνο.   Ο ΣΕΒ, έχει με κάθε τρόπο τονίσει πώς η ανάταξη της Ελληνικής οικονομίας θα επιτευχθεί μόνο με θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες επενδύσεις, ανταγωνιστική φορολογία στην εργασία και στην παραγωγή, ψηφιοποίηση της οικονομίας και του κράτους, παιδεία, κράτος  δικαίου, κοινωνική συνοχή και εθνική συνεννόηση.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της παραγωγικής ελληνικής περιφέρειας και τη χαρά του για τη στενή συνεργασία ΣΕΒ και Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...